Pesto
תפריט
א', 10 נוב 2024, 14:25
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלומון אפוי

סלומון בתנור עם עגבניות וזיתים שחורים    

מאת: ayeleco2 ::: צפיות: 7215   

סלומון אפוי
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • פילה סלומון שלם
  • מלח עבה
  • שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • עגבניות שרי - חתוכות לפרוסות
  • בזיליקום טרי קצוץ / יבש
דרך הכנה
  1. מכינים נייר אפייה.
  2. מערבבים בכלי נפרד את הלימון הסחוט ושמן הזית (חצי כמות לימון וחצי כמות שמן זית.
  3. מורחים את הדג משני הצדדים בתערובת השמן והלימון.
  4. בנייר האפיה מתחילים לסדר שכבה של הזיתים השחורים, מעליהם מפזרים את הבזיליקום ומעל את הפרוסות של העגבניות שרי. (הגודל שמסדרים את זה הוא לפי גודל הדג)
  5. מפזרים דיי בנדיבות מלח עבה על הדג משני הצדדים, ומניחים על נייר האפייה עם הזיתים והעגבניות.
  6. בשכבה העליונה של הדג שוב מניחים את העגבניות והירקות בצורה כזו: קודם פרוסות העגבניות שרי שיכסו את כל הדג, אח"כ זיתים שחורים פרוסים ומעל את הבזיליקום.
  7. ניתן לשפוך מעל את מה שנשאר מתערובת הלימון ושמן הזית.
  8. לכסות את הדג בנייר האפייה ואח"כ לעטוף אותו בנייר כסף במספר שכבות (כך שכל הטעמים והמיצים לא ישפכו החוצה).
  9. להכניס לתנור בחום בינוני - גבוה ולאפות כשעה. הדג מפיץ ריח טוב כשהוא מוכן.
  10. להגיש חם ולפרוס בזהירות, צורת ההגשה הסופית של הדג היא: שכבה תחתונה של זיתים ועגבניות, שכבה של הדג ושכבה עליונה נוספת של הזיתים והעגבניות. 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
לאפות עם או בלי כיסוי?
סלומון אפוי By , 2008-03-12T14:30:37+02:00 סלומון אפוי סלומון בתנור עם עגבניות וזיתים שחורים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - פילה סלומון שלם מלח עבה שמן זית 1 לימון סחוט זיתים שחורים מגולענים ופרוסים עגבניות שרי - חתוכות לפרוסות ... Instructions: מכינים נייר אפייה. מערבבים בכלי נפרד את הלימון הסחוט ושמן הזית (חצי כמות לימון וחצי כמות שמן זית. מורחים את הדג משני הצדדים בתערובת השמן והלימון. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר