עוגת שוקולד שחבל על הזמן
עוגת שוקולד רטובה

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות
מרכיבים
- 5 ביצים
- 5 כפות קמח
- כוס סוכר
- כפית אפקת אפייה
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אגוזי מלך
דרך הכנה
- מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר, מקציפים, מוסיפים את הקמח והאפקת אפיה ומקציפים.
- ממיסים על חום נמוך את החמאה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהכל נמס.
- כשהחמאה והשוקולד מתקרר קצת מוסיפים אותה לכלל התערובת ומקציפים.
- חותכים את האגוזים גס ומוסיפים לתערובת.
- מחממים מראש את התנור על חום 180 מעלות למשך 25 דקות.
- כאשר בודקים שהעוגה מוכנה, היא מצריכה להיות בחצייה רטובה.
- לרוטב מעל אני ממיסה 50 גרם שוקולד, קצת חמאה וקצת חלב.
הערות
ניתן להתשמש בשוקולד או מריר או חלב, אני מעדיפה את החלב כי אז יוצא מתוק יותר.
ניתן להגיש את העוגה חמה כמו בראוניז או להכניס למקרר ולאכול אותה כשתהיה קרה (המלצה שלי להכניס למקרר)
ניתן להגיש את העוגה חמה כמו בראוניז או להכניס למקרר ולאכול אותה כשתהיה קרה (המלצה שלי להכניס למקרר)
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -