עוגת חמאה
מרקם וטעם מיוחדים
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
מרכיבים
- 5 חלמונים
- 1 ביצה
- 200 ג"ר חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 3/4 1 כוסות קמח מלא
- 3/4 1 כוסות סוכר
- 1/4 כוס מים
דרך הכנה
- שמים במיקסר את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד מעט דביק. (מי שלא מתעצל יכול ללוש ביד)
- לשטח בתבנית קוטר 26 משומנת ולאפות ב-180 מעלות כ-40 דקות.
יוצאת עוגה במרקם בין בצק פריך לעוגה
טעים ככה ויכול לשמש בסיס נהדר לעוגת גבינה או שניתן לאפות רבע שעה ואז למרוח ריבת תות או לשים פירות למעלה ולאפות עוד כ-25 ד"ק
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת טורט ללא סוכר [אבי מ.] -
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד
- עוגה שוקולד ברוטב [אבי מ.] - עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- סלט טונה וארטישוק [אבי מ.] -