Pesto
תפריט
ב', 20 ינו 2020, 08:55
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי בקר בניחוח תפוז ונענע

פשוט וטעים...    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 13511   

* תמונה להמחשה cyclonebill [CC BY-SA 2.0 )]
צלי בקר בניחוח תפוז ונענע
בישול
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • נתח בשר מכסה הצלע או חזה בקר

(מס' 3-חזה, מס' 7 מכסה הצלע, אפשר גם מס' 5 צלי כתף)

  • 1 בצל קצוץ
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי
  • מיץ מתפוז אחד
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס יין אדום
  •  5-6 עלי נענע טריה קצוצים
  •  2-3 עלי דפנה
דרך הכנה
  1. לשים בסיר רחב שמן ביד נדיבה ולטגן קלות את הבצל.
  2. לשים את נתח הבשר שלם ולטגן היטב מכל הצדדים.
  3. להוסיף את היין והסויה ולתבל במלח ופלפל (אפשר גרוס) ולבשל לצמצום הנוזלים כ-3 דקות ואז להפוך את הבשר לצד השני ושוב לבשל 3 דקות
  4. להוסיף את מיץ התפוז, הנענע, עלי הדפנה, ושום כתוש, להנמיך את האש ולכסות.
  5. לבשל כשעה וחצי כשמידי פעם הופכים את הבשר כדי שיספוג מהרוטב בכל הצדדים בצורה שווה. יש לשים לב אם הנוזלים מתאדים מידי ואז להוסיף כרבע כוס מים.
  6. בסיום הבישול לחכות שיתקרר ואז להוציא את הבשר ולחתוך לפרוסות דקות.
    אם הרוטב דליל מידי אפשר לאדות אותו מעט בנפרד.
  7. למזוג מעט רוטב לתבנית הגשה ולסדר כל פעם שכבת פרוסות, ומעליה מעט רוטב וליצוק בסוף את שארית הרוטב.
    לשובע!!!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
תודה רבה
3
אורן בר (מקצוענ/ית)
נאדיה עדכנתי את המספרים במתכון. בהצלחה.
2
בוקר טוב אפשר לציין בבקשה מה המספר של נתח הבשר במפה של הפרה ותודה
1
ציון 10
הגדלתי את הכמויות של הרוטב ב1.5 על מנת שיכסה את הבשר ללא צורך בהוספת מים.
צלי בקר בניחוח תפוז ונענע By , 2008-02-14T20:56:53+02:00 צלי בקר בניחוח תפוז ונענע פשוט וטעים... Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - נתח בשר מכסה הצלע או חזה בקר (מס' 3-חזה, מס' 7 מכסה הצלע, אפשר גם מס' 5 צלי כתף) 1 בצל קצוץ 4-5 שיני שום כתושות ... Instructions: לשים בסיר רחב שמן ביד נדיבה ולטגן קלות את הבצל. לשים את נתח הבשר שלם ולטגן היטב מכל הצדדים. להוסיף את היין והסויה ולתבל במלח ופלפל (אפשר גרוס) ולבשל לצמצום...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר