Spanakopita מאפה תרד יווני

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 כף שמן זית
5 בצלים ירוקים קצוצים, חלק ירוק ולבן
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
600 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
120 גר' גבינת פטה מפוררת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
1 תחתית פאי עמוקה(מתכון בהמשך)
5 בצלים ירוקים קצוצים, חלק ירוק ולבן
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
600 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
120 גר' גבינת פטה מפוררת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
1 תחתית פאי עמוקה(מתכון בהמשך)
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בבחישה, מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים בקערה את גבינת הפטה, גבינת הקוטג' והביצים, מוסיפים לתערובת התרד המצוננת ומערבבים, יוצקים את התערובת על תחתית הבצק ומחליקים.
- אופים כ-30 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת יבשה.
לתחתית הפאי:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
- מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב, יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח.
- מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק. אין ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק.
- בעזרת מערוך משטחים על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ בגודל תבנית פאי עמוקה 24 הגודל לתחתית ושוליים צריך להיות בקוטר תחתית התבנית + 5 ס"מ לשוליים. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ופורסים אותו על התבנית.
- מהדקים קלות את הבצק לתחתית ולשוליים ומסירים את עודפי הבצק בעזרת סכין.
- מנקבים את התחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון על הגריל [שף אמיר מרקוביץ'] - בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסיאתי
- לחמניות וינאיות [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -
- פאי מוס שוקולד [אבי מ.] - תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס
- לביבות תפוחי עץ מתוקות [אבי מ.] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- מוס שוקולד [אבי מ.] -