חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית
בתוספת צאטני פירות יבשים וג'ינג'ר

4 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 פרוסות חזה עוף
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- מצרכים לרוטב:
- 1/2 בצל חתוך לקוביות
- 12 תמרים יבשים מקולפים ומגולענים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין אדום
- 3 כוסות מים
- 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי - דורות
מצרכים לצאטני:
- 3 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (תאנים, תמרים, משמשים וצימוקים)
- 1 כפית סוכר
- 4 קוביות ג'ינג'ר דורות
- 1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 2 קוביות שום דורות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
- 1/2 כוס מים
דרך הכנה
- אופן הכנת הצאטני:
1. מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב
2. ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה.
3. שופכים את הצאטני לצנצנת, מקררים ומכניסים למקרר עד להגשת המנה.
4. צולים על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל את חזה העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן
5.מניחים על צלחת את הצ'אטני, את חזה העוף ומעל רוטב ומגישים. - אופן הכנת הרוטב:
1. מאדים בסיר קטן את הבצל עם שמן הזית
2. מוסיפים את התמרים, היין האדום והמים ומביאים לרתיחה
3. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה
4. טוחנים בעזרת מעבד מזון את הרוטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך ומחזירים לסיר להמשך בישול
5. מוסיפים את קוביות עשבי התיבול לבישול צרפתי ומערבבים
6. מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש.
הערות
במתכון להכנת חזה עוף נעשה שימוש בתערובת תיבול צרפתית מבית דורות הכוללת עשבי תיבול שבהם נעשה שימוש במטבח הצרפתי. התערובת מתאימה במיוחד למאכלי בשר, עוף וקדירה ומקצרת את משך ההכנה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- סלט תחתיות(ארטישוק) ולבבות (דקל) [ינשופית] - סלט קייצי ומרענן
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים
- עוגת שוקולד וקרמל אגוזים [אבי מ.] - עוגה מומלצת
- פאי שוקולד ואגוזי מקדמיה ללא אפיה [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר ללא אפיה.
- סלט פיטריות [שירינקה] -