פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה

6 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית תפו"א לפאי:
4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1 בצל קטן מגורד
שמן
למלית:
1 כפית מלח
2 ביצים
1/4 כוס חלב
פלפל גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית טימין יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים קטנים
3/4 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת
4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1 בצל קטן מגורד
שמן
למלית:
1 כפית מלח
2 ביצים
1/4 כוס חלב
פלפל גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית טימין יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים קטנים
3/4 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
להכנת תחתית תפו"א הפאי:
מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.
סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות, מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומורידים את חום התנור לחום בינוני.
בזמן אפית התחתית מערבבים בקערה 1/2 כפית מלח, ביצים, חלב, פפריקה ופלפל, מניחים בצד.
במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ויתרת 1/2 כפית המלח ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכרובית, מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, מסירים מהאש.
מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגורדת על תחתית הפאי האפוי, מפזרים מעל את תערובת הכרובית והתבלינים בצורה אחידה, יוצקים מעל את תערובת החלב מפזרים את יתרת הגבינה מעל.
אופים בתנור החם כ-35-40 דקות עד להתיצבות המלית, מוציאים ומגישים.
מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.
סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות, מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומורידים את חום התנור לחום בינוני.
בזמן אפית התחתית מערבבים בקערה 1/2 כפית מלח, ביצים, חלב, פפריקה ופלפל, מניחים בצד.
במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ויתרת 1/2 כפית המלח ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכרובית, מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, מסירים מהאש.
מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגורדת על תחתית הפאי האפוי, מפזרים מעל את תערובת הכרובית והתבלינים בצורה אחידה, יוצקים מעל את תערובת החלב מפזרים את יתרת הגבינה מעל.
אופים בתנור החם כ-35-40 דקות עד להתיצבות המלית, מוציאים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות מזל סיניות [אבי מ.] -
- מעטפות גבינה או ספירלות קקאו [אבי מ.] - מעטפות בצק שמרים במלית גבינה או ספירלות (שבלולים) קקאו.
- קציצות בשר בטחינה [אבי מ.] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוגת קקאו כהה קלת הכנה [אבי מ.] -
- עוגות שוקולד חמות אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות במרקם רך.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -