מוס סלמון
הגשה יפה למנה טעימה.

12 מנות

מרכיבים
אני קונה בטיב טעם שאריות סלמון לצורך טחינתן למוס - ממליצה.
למוס:
400 גרם שאריות סלמון
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
מיץ מחצי לימון
1 שקית ג'לטין
לקישוט:
8 פרוסות סלמון מעושן
פלחי לימון מפולטים
עירית קצוצה (ענפי בצל ירוק)
דרך הכנה
- מרסקת את הסלמון היטב במעבד מזון
- מוסיפה את שאר המצרכים ומבליעה אותם בסלמון המרוסק.
- ממיסה את הג'לטין במעט מים חמים ומוסיפה במהירות
למעבד המזון. - מעבירה את המוס לטבעת מעוצבת של טאפרוור, סוגרת
היטב ומכניסה למקרר למספר שעות.
- לקראת ההגשה (את השלב הזה ביצעתי כשעתיים לפני ההגשה) הופכת לצלחת הגשה את המוס . . . ומתחילה את עיצובו :
- לוקחת כ- 8 פרוסות של סלמון מעושן . . . מגלגלת אותן צפוף וחותכת את הגלילה לכ- 2 ס"מ.
- בחיתוכיות הללו אני ממלאה את החור באמצע המוס ובנוסף גם בסלסולים החיצוניים.
- בנוסף מפלטת פלחי לימון, חוצה אותם ומניחה אותם בהיקף
החיצוני בין חיתוכיות הסלמון המעושן. ובעת הפילוט יש
פירורי פילטים אותם אני מפזרת במרכז בחלל אותו מילאתי
בחיתוכיות הסלמון. - מפזרת מעל טבעת המוס פלפל שחור גרוס (בעיקר לדקורציה).
- קוצצת עירית או עלי הבצל הירוק דק דק ומפזרת מעל.
- מחזירה את צלחת ההגשה למקרר עד למועד הגשתה.
הערות
הכנת המוס לוקחת רק מספר דקות... אחרי ההשהייה במקרר למספר שעות, וכשעה לפני ההגשה לשחרר את המוס לצלחת הגשה נאה ואז.... הדקורציה לוקחת כ 20 דקות בערך.
להחזיר את הצלחת המעוצבת למקרר עד להגשה.
מקור המתכון:
חנהל'ה
להחזיר את הצלחת המעוצבת למקרר עד להגשה.
מקור המתכון:
חנהל'ה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -