סופגניות מסורתיות
מאד אוריריות
30 מנות
טיגון עמוק
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 600 גרם קמח- 5 כוסות
- 35 גרם שמרים טריים
- 4 חלמונים
- 350 מל' חלב פושר – 1.75 כוס
- 60 גרם סוכר – 1/3 כוס
- 50 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
- כוסית ברנדי (כלשהו)
- קורט מלח
- 2 ליטר שמן לטיגון , (רצוי שמן קנולה)
- ריבה למילוי
- אבקת סוכר
דרך הכנה
- להמיס את השמרים בחלב עם מעט סוכר ומעט קמח, ולהתפיח.
- לשים בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את עיסת השמרים לאחר שתפחה.
- ללוש בצק , להוסיף עוד מעט קמח אם יש צורך (הבצק רך ולא דביק מדי).
- להתפיח בין שעה לשעתיים, במקום מחומם.
- להכין מגשים מרוחים בשמן.
- לרדד את הבצק לעלה בעובי של כ- 1 ס"מ.
- לקרוץ עיגולים ולהניח על המגש להתפחה נוספת במקום מחומם עוד כחצי שעה.
- לחמם את השמן בסיר רחב ולא עמוק מדי.
- כשהשמן מבעבע (בודקים בעזרת כף עץ), מחליקים בזהירות כמה סופגניות לסיר, מכסים במכסה, מטגנים כדקה עד שתיים, מסירים את המכסה הופכים את הסופגניות ומטגנים ללא המכסה (כך נוצר הפס הלבן)
- מוציאים מהשמן ומניחים במסננת ולאחר מכן על נייר סופג. ( יש לדאוג שהשמן לא יהיה חם מדי כדי שלא ישרפו מבחוץ ).
- כשכל הסופגניות מוכנות ניתן להזריק ריבה או מילוי אחר שרוצים.
- בשלב זה ניתן להקפיא, ולהפשיר לאחר מכן במיקרו, או לבזוק אבקת סוכר ולאכול.
בתיאבון!
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג