פאי תפוחי אדמה ובשר
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
למחית:
1 קג' תפוחי אדמה
100 גר' מרגרינה
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
3 ביצים
למילוי:
1/2 קג' בשר טחון
1 בצל גדול
1 פלפל אדום קצוץ
2 עגבניות גדולות קצוצות גס
1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית תבלין לקציצות
2 ביצים קשות קצוצות גס
1 קג' תפוחי אדמה
100 גר' מרגרינה
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
3 ביצים
למילוי:
1/2 קג' בשר טחון
1 בצל גדול
1 פלפל אדום קצוץ
2 עגבניות גדולות קצוצות גס
1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית תבלין לקציצות
2 ביצים קשות קצוצות גס
דרך הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם מעט מלח, מסננים ומרסקים למחית עם המרגרינה והתבלינים, מערבבים עם הביצים.
- מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפלפל והעגבניות הקצוצות, הבשר הטחון, התבלינים והזיתים המגולענים, מטגנים עד שהבשר משנה גוון.
- משמנים תבנית חסינת אש ומפזרים עליה קצת פירורי לחם.
- מניחים מחצית מכמות המחית, מפזרים עליה את הבשר הטחון ועליו את הביצים הקשות הקצוצות. מכסים בשארית המחית.
- חורצים קישוטים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להזהבה.
הערות
- לפסח - להחליף את פירורי הלחם לציפוי התבנית בקמח מצה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.