מרק בשר תימני

6 מנות

מרכיבים
- בשר בקר מס 8 או גולש עגל
- בצל גדול
- עגבניה גדולה
- שן שום
- כף גדושה אבקת מרק עוף
- כף גדושה תבלין חווי'ג למרק עדיף של פרג}
- תפו"א לפי מס' הסועדים
- חצי צרור כוסברה רסק עגבניות קטן
דרך הכנה
- מבשלים את הבשר בסיר בינוני עם מים כשעה ומסירים את הקצף שנוצר כל הזמן
- חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים לסיר
- אחרי חצי שעה מוסיפים את העגבניה גם כן חתוכה לרבעים
- אחרי חצי שעה מוסיפים את החווי'ג למרק ונותנים עוד חצי שעה
- אח"כ מוסיפים את הרסק, אבקת המרק והתפו"א כשהם חצויים ולבסוף את השום הכוסברה.
- לבשל את המרק על אש קטנה עד שהבשר מאוד רך והמרק מסמיך .
הערות
- המטרה לבשל את המרק בשלבים ולתת לו להיות הרבה זמן על הגז על אש קטנה לפחות ארבע שעות.
- סבתא שלי היתה מבשלת אותו על פתליה ונותנת לו להתבשל על אש קטנה לפחות שש שעות
- מעדן לחורף קר
- סבתא שלי היתה מבשלת אותו על פתליה ונותנת לו להתבשל על אש קטנה לפחות שש שעות
- מעדן לחורף קר
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה