בורקס בשר
בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל

12 מנות

ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 1 בצק עלים (1קג')
- 600 ג בשר בקר טחון
- 5 בצלים גדולים
- 350 ג' שמפיניון טריות
- 1.5 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 0.5 כף פלפל שחור
- 0.5 כף מלח
- 1 כף אבקת מרק עוף
- שומשום לפיזור
- 1 ביצה
דרך הכנה
- 1.תחילה יש לטגן את הבצל הקצוץ עד להפיכתו לצבע חום בהיר.
2.להוסיף את פיטריות השמפניון החתוכות לתוך הבצל המטוגן ולטגן יחדיו כ-3 דקות או עד אשר הפיטריות מתרככות.
3.במחבת נפרדת יש להניח את הבשר הטחון עם כף שמן ובעזרת כף עץ לפורר את הבשר ולטגנו עד לבישולו. (אם יש נוזלים יש לאדותם)
4.לקחת את הבצל עם הפיטריות והבשר המטוגן ולשלבם לעיסה אחת.
5. יש להניח את העיסה (יש הרבה) בסיר על האש ולצרף את כל התבלינים שנרשמו עד שנוצרת עיסה אחידה בצבעה. את העיסה עם התיבול יש לבשל כ-5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ידבק לסיר.
6. מחכים עד שהעיסה תתקרר.
7.חותכים את הבצק עלים ל-4 רצועות לרוחב.
8. יש להניח כמות נדיבה של העיסה הקרה על הבצק העלים (לא לפחד מהכמות תאמינו לי זה ייסגר) ולגלגל לרולדה .
9. לפני ההכנסה לתנור יש לעשות 7 חתכים לעומק (לא על כל עומק הרולדה יש להשאיר את הבורקסים מחוברים קצת) על גבי הרולדה בגודל הבורקסים שתרצו ואו לחילופין מכל רולדה לעשות שבלול כלומר לגלגל את הרולדה סביב עצמה , לא להדק חזק , הבצק תופח בתנור.
10.על רולדת הבצק יש למרוח ביצה ולפזר שומשום.
11. להכניס לתנור חם 250 מעלות עד שהבורקס מוזהב מלמעלה.35 דקות לערך.
הערות
ניתן להחליף את הפיטריות הטריות בפטריות חתוכות מקופסה. נוצרות 4 רולדות גדולות ויפות .
הכי חשוב לטעום את העיסה בזמן הכנסת התבלינים במיוחד לעניין המלח, כל אחד וטעמו האישי.
הכי חשוב לטעום את העיסה בזמן הכנסת התבלינים במיוחד לעניין המלח, כל אחד וטעמו האישי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


6
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- עוגיות תמרים מדהימות [hanaw67] -
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חול [אבי מ.] - עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי.