Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 07:10
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי

ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.    

מאת: שף אמיר מרקוביץ' ::: צפיות: 14887   

* תמונה להמחשה: By cyclonebill via Wikimedia Commons
רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
» עיקריות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות.
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.

הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.

רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו. [ויקיפדיה]
מצרכים לבצק רביולי
  • 200 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • כף שמן זית
  • רבע כפית מלח
     
מצרכים למלית:
  • 400 גרם עלי תרד שטופים
  • 8 כפות גבינת ריקוטה
  • 1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • חלמון ביצה להדבקת הרביולי
     
מצרכים לרוטב:
  • כוס וחצי שמנת מתוקה
  • רבע כוס עגבניות מיובשות לחות
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 5 קוביות תערובת איטלקית דורות
  • מלח ופלפל
דרך הכנה

אופן הכנת הבצק:

  1. - מכניסים את כל המצרכים של הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
  2. - מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

אופן הכנת המלית והרביולי:

  1. - מאדים את הבצל במחבת קטנה עם שמן זית ומעבירים לקערה.
  2. - חולטים את התרד במים רותחים עם חצי כפית מלח כ-3 דקות, מסננים ומקררים.
  3. - סוחטים היטב את התרד מנוזלים וקוצצים אותו בעזרת סכין.
  4. - מערבבים היטב בקערה את הבצל, התרד, גבינת הריקוטה, המלח והפלפל.
  5. - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך וחותכים עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
  6. - מורחים חלמון ביצה מסביב לעיגול ומניחים במרכז כפית גדולה של מלית תרד וריקוטה.
  7. - מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את השוליים.
  8. - מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים, חצי כפית מלח וכפית שמן זית עד שהם צפים.

אופן הכנת הרוטב:

  1. - מחממים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים את קוביות התערובת האיטלקית, הצנוברים והעגבניות המיובשות.
  2. - מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל
  3. - מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות עד לסמיכות קלה, יוצקים מעל הרביולי ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ראובן מ. (עורך)
תערובת של אורגנו, בזיליקום, רוזמרין ועוד
רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי By , 2007-09-19T09:14:30+02:00 רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי. המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, וא... Instructions: אופן הכנת הבצק: - מכניסים את כל המצרכים של הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד. - מוציאים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר