רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי
ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
* תמונה להמחשה: By cyclonebill via Wikimedia Commons
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
» עיקריות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות.
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו. [ויקיפדיה]
מצרכים לבצק רביולי
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות.
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו. [ויקיפדיה]
- 200 גרם קמח
- 2 ביצים
- כף שמן זית
-
רבע כפית מלח
מצרכים למלית:
- 400 גרם עלי תרד שטופים
- 8 כפות גבינת ריקוטה
- 1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
-
חלמון ביצה להדבקת הרביולי
מצרכים לרוטב:
- כוס וחצי שמנת מתוקה
- רבע כוס עגבניות מיובשות לחות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 5 קוביות תערובת איטלקית דורות
- מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת הבצק:
- - מכניסים את כל המצרכים של הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
- - מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
אופן הכנת המלית והרביולי:
- - מאדים את הבצל במחבת קטנה עם שמן זית ומעבירים לקערה.
- - חולטים את התרד במים רותחים עם חצי כפית מלח כ-3 דקות, מסננים ומקררים.
- - סוחטים היטב את התרד מנוזלים וקוצצים אותו בעזרת סכין.
- - מערבבים היטב בקערה את הבצל, התרד, גבינת הריקוטה, המלח והפלפל.
- - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך וחותכים עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
- - מורחים חלמון ביצה מסביב לעיגול ומניחים במרכז כפית גדולה של מלית תרד וריקוטה.
- - מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את השוליים.
- - מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים, חצי כפית מלח וכפית שמן זית עד שהם צפים.
אופן הכנת הרוטב:
- - מחממים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים את קוביות התערובת האיטלקית, הצנוברים והעגבניות המיובשות.
- - מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל
- - מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות עד לסמיכות קלה, יוצקים מעל הרביולי ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור