חצ'אפורי
מאפה בצק וגבינה גרוזיני
* צילום התוצאה

8 מנות
אפיה משולב
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
בצק:
- 1 ק"ג קמח
- מים בהתאם לספיגת הקמח
- 1 1/2 כפית מלח
- הרבה שמן (בהתאם לדרך ההכנה)
מילוי:
- 1 חב' גבינה בולגרית
- 1 חב' גבינת פטה
- 1 חב' גבינת טוב טעם
- 1 ביצה (אם נדרש במהלך ההכנה)
לחמם תנור לחום גבוה מראש - לפני האפיה
דרך הכנה
- לערבב וללוש את הקמח עם מים עד למרקם בצק רך אך לא דביק.
- מניחים למנוחה של שעה
- מחלקים ל-8 חלקים
- מניחים את החלקים בקערה גדולה אחד ליד השני וממלאים/מכסים הכל בשמן. (לא לדאוג - אפשר להשתמש בשמן הזה אחר כך). זהו שלב מאוד אותנטי שאולי ניתן לוותר עליו, אבל המהדרין לא מוותרים עליו
- מניחים ללילה
- יום אחרי מוציאים כל חלק מהשמן ומרדדים/מותחים ידנית עד שנהיה דק כמו ניילון.
- מקפלים שני צדדים עד שנפגשים במרכז ומורחים שמן
- ממשיכים לקפל בצורה זו, תוך מריחת שמן לפני כל קיפול עד ליצירת מלבן/ריבוע בגודל של כ-15 על 12 ס"מ
- מהדקים את הריבוע ומרדדים/מותחים ידנית
- מכינים תערובת של שלשת הגבינות, ואם התערובת יוצאת יבשה מדי מוסיפים לה ביצה אחת ואולי כף קמח תופח ליצירת נפח
- שמים גוש מהתערובת במרכז הריבוע ומקפלים בצורת מעטפה את הפינות למרכז
- מהדקים היטב את התוצאה
- כך מכינים את כל הריבועים ומניחים על מגש אפיה (נכון, אין צורך לשמן אותו :) )
- להכניס המגש לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בערך
- אופים עד שהבצק מתחיל לעלות ולהשחים קלות, וברגע זה מורידים את החום לבינוני (180 מעלות)
- ממשיכים לאפות עד להשחמה או צבע חום בהיר (ראו תמונה) עוד כ-20 דקות
- מוציאים מהתנור ומנקזים מיד עודפי שמן אם נשארו במגש, כדי שלא יספגו חזרה לבצק.
הערות
את שמן הכשרה ניתן ליצוק חזרה לבקבוק - שמיש בהחלט.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרובעי שוקולד וקוקוס [אבי מ.] - שתי שכבות בטעם שוקולד ובינהן שכבת קוקוס, ניתן להכין בתבנית מלבנית או עגולה, לא רק לפסח.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] - מתכון מותאם לפסח.
- פחזניות [אבי מ.] - פחזניות מתוקות במלית קרם.
- עוגת גבינה נימוחה [אבי מ.] - עוגה גבינה ללא תחתית
- טירמיסו [אבי מ.] - המתכון המקורי