לימון כבוש בטעם עמבה
מעדן לימוני מרענן וממכר בטעם עמבה

50 מנות
שימור והחמצה

קושי: קל הכנה
» מוחמצים
מרכיבים
- 4 לימונים צהובים, יפים ומוצקים
- 2 כפות גדושות כורכום (מומלץ תערובת מוכנה לעמבה)
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית עמילן (קורנפלור) *
- פלפל חריף ותבלינים לפי הטעם
*אם משתמשים באבקת עמבה מוכנה, יש לקחת בחשבון שבחלק מהן יש כבר עמילן, כך שיש לבחון את הסמיכות בעת הבישול.
דרך הכנה
- קוצצים את קצוות הלימונים (לא לקלף!)
- מכניסים לסיר עם מים שמכסים אותם קצת
- מבשלים עד שמעט מתרככים
- מוציאים ומסננים את המים, מקררים.
- חוצים כל לימון לשניים, פורסים לחתיכות דקות (5-7 מ"מ רוחב), באותה הזדמנות מוציאים את הגרעינים
- מניחים את החתיכות בסיר עם 2 כוסות מים ומחממים.
- מוסיפים כורכום בערבוב תמידי כל עוד המים קרים
- מוסיפים מלח ושאר תבלינים לפי הטעם
- לאחר שרתח ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על אש קטנה
- מערבבים כפית גדושה של עמילן(קורנפלור) בכוס עם קצת מים קרים ומוסיפים לתערובת תוך בחישה מתמדת כדי שלא יהיו גושים והסמיכות תהיה אחידה.
*שימו לב שלאחר הצינון התערובת מתקבלת יותר סמיכה - לאחר כ-5 דקות מכבים את האש ומשאירים להצטנן.
- מעבירים לצנצנות (הכמות הנ"ל מתאימה לשתי צנצנות בינוניות).
-
יש לתת לנוח למעדן לפחות יום
הערות
- הקליפה חשובה מאוד וארומטית!
- מקובל שיהיה קצת חריף.
- כמות הכורכום והעמילן לפי המראה והסמיכות המבוקשת.
- מומלץ לחלק בין צנצנות קטנות יותרמ מאשר אחת גדולה, כדי לשמור על טריות המעדן. אם הכמות גדולה מדי, ניתן לזלף שמן זית מעל התערובת שבצנצנת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מלית קקאו ושוקולד [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- כנפיים עם אורז וירקות בתנור [סביון] - מנה עיקרית
- עוגת נוטלה [מוזית] - פשוטה וטעימה
- עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים [אבי מ.] -
- גלילת גבינה ותרד בבצק פילו [אבי מ.] -
- עוגיות תמרים מדהימות [hanaw67] -
- סלט ביצים מעט שונה [tommf] - אחלה של סלט ביצים קריספי ונהדר