קציצות קישואים עם קרם פרש

2 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ
מרכיבים
5 קישואים בינוניים
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כושות
1 ביצה
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
פרורי לחם
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית אבקת שום
להגשה:
קרם פרש קנוי או מתכון בהמשך
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כושות
1 ביצה
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
פרורי לחם
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית אבקת שום
להגשה:
קרם פרש קנוי או מתכון בהמשך
דרך הכנה
מקלפים ומגרדים את הקישואים על גבי פומפיה גסה, סוחטים היטב מספר פעמים (חשוב שהתערובת תהיה כמעט ללא מים) מעבירים ולקערה עמוקה מוסיפים את הבצל השום, הביצה והקמח.
מערבבים היטב, אם התערובת נראית מימית מדי מוסיפים עוד מעט קמח, התערובת צריכה להיות לחה, אך לא דייסתית.
יוצרים קציצות בידיים משטחים מעט, בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם הפפריקה ואבקת השום מוסיפים מעט מלח,פלפל ומגלגלים את הקציצות בהם, מעבירים לצלחת גדולה. מחממים מעט שמן במחבת ומטגים את הקציצות משני הצדדים לא יותר מדי.
מגישים חם עם קרם פרש צונן.
לקרם פרש:
למיכל שמנת מתוקה מוסיפים 3 כפות שמנת חמוצה, מערבבים, מחממים במיקרוגל כדקה, מפסיקים, וממשיכים עוד חצי דקה, או מחממים את השמנת בסיר קטן עד לפני רתיחה ומסירים מהאש ומוסיפים את השמנת החמוצה.
מכסים בניילון צמיד, ומניחים בחדר למשך 24 שעות ולאחר מכן אכסנים במקרר. עמיד במקרר כשבוע.
מערבבים היטב, אם התערובת נראית מימית מדי מוסיפים עוד מעט קמח, התערובת צריכה להיות לחה, אך לא דייסתית.
יוצרים קציצות בידיים משטחים מעט, בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם הפפריקה ואבקת השום מוסיפים מעט מלח,פלפל ומגלגלים את הקציצות בהם, מעבירים לצלחת גדולה. מחממים מעט שמן במחבת ומטגים את הקציצות משני הצדדים לא יותר מדי.
מגישים חם עם קרם פרש צונן.
לקרם פרש:
למיכל שמנת מתוקה מוסיפים 3 כפות שמנת חמוצה, מערבבים, מחממים במיקרוגל כדקה, מפסיקים, וממשיכים עוד חצי דקה, או מחממים את השמנת בסיר קטן עד לפני רתיחה ומסירים מהאש ומוסיפים את השמנת החמוצה.
מכסים בניילון צמיד, ומניחים בחדר למשך 24 שעות ולאחר מכן אכסנים במקרר. עמיד במקרר כשבוע.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחמניות וינאיות [אבי מ.] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- עוגת קוקוס אגוזים לפסח [imgold] -
- התפו"א של motiat1 [motiat1] - תפו"א בשמן זית ורוזמרין
- עוגת שוקולד לפסח 8 דקות במיקרוגל [סילביאן] -
- פשטידת פטריות קלה ונפלאה [ויטה] - פרווה
- 2 חלות מתוקות לשבת [אודם] -