גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים
גלילת חציל ממולאת
* תמונה להמחשה

15 מנות
אפיה משולב
לא צוין

קושי: בינוני
» מנות ראשונות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 חציל גדול
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות מים רותחים
- חצי כפית מלח
- חצי קילו עוף טחון
- שקית צנוברים
- 1 קופסת רסק עגבניות
- מעט אורגנו
- מעט בליזיקום
דרך הכנה
- ראשית כל מכינים את האורז: בסיר קטן מרתיחים מעט שמן, מוסיפים אליו את האורז ולאחר מכן 2 כוסות של מים רותחים ואת המלח. על אש גדולה מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים במכסה ומעבירים לאש קטנה ל-15 דקות או עד שכל המים מתאדים.
- את החצילים פורסים לפרוסות דקות [חצי ס"מ לכל היותר] לאורך.
- ממליחים מעט את החציל [להוצאות המרירות] ולאחר חצי שעה שוטפים היטב במים.
- מטגנים את כל פרוסות החציל במחבט עם מעט שמן עד להשחמה קלה.
- סופגים את השמן מהחצילים, נותנים להם להתקרר כחצי שעה.
- מכינים תערובת של עוף טחון ואורז ביחס של 1 ל 1 וממלאים כל חציל בכמות נדיבה [לא יותר מדי] של התערובת, שמים מעט צנוברים ומגלגלים אותו. ניתן לתקוע קיסם למניעת פתיחה של הגלילה.
- מכינים רוטב עגבניות: קופסת אחת של רסק עגבניות עם כמות כפולה של מים, מבשלים על האש ל5-10 דקות בתוספת מעט בזיליקום, אורגנו ומלח.
- שמים את כל החצילים המגולגלים בתבנית כשהם צמודים אחד לשני, שופכים את כל הרוטב עליהם
- אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 20 ל 25 דקות.
- מגישים את החציל שהוא חם עם כמות נדיבה של רוטב.
הערות
- ניתן להשתמש בבשר טחון במקום עוף.
- ניתן לתבל את האורז בכל צורה שרק תרצו.
- ניתן ואף מומלץ לשים בתבנית [בזמן האפיה] 5-6 פלפלי שאטה יבשים, הם מוסיפים מעט פיקנטיות לרוטב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת