חביתיות(קרפים)במילוי אספרגוס וביצים

8 מנות
בישול

קושי: בינוני
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ
מרכיבים
8 חביתיות (מתכון בהמשך)
רוטב גבינות (מתכון בהמשך)
500 גר' אספרגוס טרי*
מעט שמן
6 ביצים קשות קצוצות
מעט עלי פטרוזיליה
רוטב גבינות (מתכון בהמשך)
500 גר' אספרגוס טרי*
מעט שמן
6 ביצים קשות קצוצות
מעט עלי פטרוזיליה
דרך הכנה
- מכינים את הקרפים והרוטב לפי המתכונים מטה.
- מבשלים את האספרגוס במעט מים כ-10 דקות עד שרכים אבל עדיין פריכים, מוצאים ומצננים, מחלקים ומניחים את הגבעולים על הקרפים.
- מערבבים את הביצים הקצוצות עם 1/2 כוס רוטב, מניחים 2-3 כפות תערובת ביצים על האספרגוס שבקרפים, מגלגלים את הקרפים ומנחים בתבנית ששומנה קלות בשמן.
- יוצקים את שארית הרוטב על הקרפים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהקרפים חמים והרוטב מבעבע.
- מוציאים, מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
לחביתיות(קרפים):
2 ביצים
1/3 כוס חלב
1/3 כוס מים
2 כפות שמן
1/2 כוס קמח
מעט שמן לשימון המחבת
מערבבים היטב את כל החומרים בבלנדר או בקערה בעזרת מטרף.
מחממים מחבת לחביתיות או מחבת כבדה ומשמנים קלות.
יוצקים 1/4 כוס מהתערובת למחבת החמה ומטלטלים לכיסוי כל שטח המחבת.
מטגנים עד להשחמה קלה והופכים בעדינות לטיגון הצד השני למספר שניות, מוציאים ומניחים בצלחת.
לרוטב גבינות:
1/2 1 כוסות חלב
3 כפות קמח
קורט פלפל לבן
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות יין לבן או מיץ לימון
מכניסים את החלב, הקמח והפלפל לקערת בלנדר ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת, מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינות והיין ומערבבים.
הערות
* ניתן להשתמש גם באספרגוס משומר ואז אין צורך בבישול האספרגוס.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מאפינס תפוחי עץ [אבי מ.] - מאפינס תפוחי עץ לחים.
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- רוטב יוגורט לסלט [אבי מ.] -
- מרק עדשים אדומות ואורז [אבי מ.] -
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- טארט מוס שוקולד [אבי מ.] - טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח.