סלט חצילים וגמבה
10 מנות
בישול
דל קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 2 חצילים גדולים או שלושה בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 גמבות /פלפלים אדומים חתוכות למלבנים קצרים
- בצל בינוני קצוץ דק
- פלפל, מלח פפריקה אדומה/חריפה
- 6-7 שיני שום קצוצות
- 4-5 כפות חומץ
- רסק עגבניות מקופסה קטנה
- למי שואהב חריף:
- פלפל ירוק חריף או 4-5 פלפלוני צ'ילי קטנים, להשרות מעט במים, לסחוט ולקצוץ
או 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק+2 כפות רוטב סצ'ואן - כפית סוכר
- שמן לטיגון
- כף עץ
- מחבת או סיר נמוך
דרך הכנה
- לטגן את הבצל עד להזהבה בשמן רגיל (סויה/קנולה).
- להוסיף את השום ולבחוש.
- להוסיף את קוביות החצילים ולבחוש כל הזמן.
- להוסיף את הגמבה, להמשיך לטגן ולבחוש. לאחר כ-7 דק' להוסיף את החריף, למי שאוהב.
- לאחר כ-15 דק', להוסיף תבלינים, פלפל, מלח,פפריקה, סוכר, רסק עגבניות ואת החומץ.
- לכסות במכסה ולהנמיך הלהבה, לבשל עוד כ-15 דק'.
הערות
- אני נוהגת לחלק למנות, להקפיא 2-3 קופסאות ויש לי סלט נהדר בלי חומרים משמרים ובלי תוספות משונות.
- אפשר כמובן להוסיף כפית פפריקה חריפה, למי שבוחר שלא להוסיף את שני סוגי החריף שהוצעו. אפשר רק להוסיף פפריקה מתוקה. בכל מקרה, טעם הסלט משתבח!
- מתאים לכריכים, עם חומוס ובתוספת פרוסות של בשר קר או שניצל עוף/דג או על אורז, על פתיתים ועוד.
- אם בחרתם באפשרות הרטבים החריפים-פיקנטיים הוסיפו את הסלט על תלולית נאה של נודלס ביצים, אותה בכינו על-פי הוראות היצרן. כמה שזה טעים!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -