עוגת שוקולד אגוזי לוז

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה רכה
5 ביצים בטמפרטורת החדר
150 גר' סוכר
75 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
200 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
2 כפות ליקר תפוזים טוב
50 גר' שוקולד מריר מגורד גס
50 גר' אגוזי לוז קלויים וקצוצים בינוני
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים 2 תבניות אינגליש 30 חד-פעמיות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל, מוסיפים את הליקר ומערבבים, מניחים בצד.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים והטחונים ומערבבים היטב, מניחים בצד.
- בקערת המיקסר מקציפים את הביצים דקה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה ומקצפים עוד 3 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
- מוסיפים לקציפה את תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את תערובת הקמח אגוזים ב-3 פעמים ומקפלים בעדינות לתערובת.
- מקפלים את השוקלד המגורד והאגוזים הקצוצים.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-50 דקות או בדיקה עם קיסם שיוצא עם מעט פירורים.
- מוציאים ומצננים 5 דקות על רשת, משחררים מהתבנית והופכים לצינון מלא על רשת.
- אם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר לאחר צינון מלא
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [אבי מ.] -
- התפו"א של motiat1 [motiat1] - תפו"א בשמן זית ורוזמרין
- ירקות מעורבים מוחמצים [אבי מ.] -
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- עוגת תפוז [אורן בר] - עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת
- קערות לחם [אבי מ.] - קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.
- דג סלמון ביין לבן [רגבקוק] - דגים