Pesto
תפריט
ו', 20 ספט 2019, 22:17
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולית

   

מאת: ענתבו ::: צפיות: 7309   

עוגת שוקולית
16 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לעוגה:
1 כוס קמח מלא, מנופה
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר (רצוי סוכר קנים)
1 כוס שוקולית
4 ביצים
אבקת אפיה
1/2 כוס חלב או מיץ תפוזים או שמנת מתוקה
לציפוי:
3 כפות מים
4 כפות שמן קנולה
2 כפות שוקולית גדושות
3 כפות סוכר
1 כפית רום או ליקר דבדבנים
בזיקת קנמון - לאוהבי עוקץ
דרך הכנה
  1. להכניס לקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, סוכר, שוקולית, אבקת אפיה), לערבב היטב, לפרק גושים.
  2. להוסיף מרכיבים נוספים (שמן, ביצים, נוזלים) ולערבב היטב הכל.
  3. לאפות בתבנית עגולה, או 2 תבניות אינגליש-קייק, או תבנית מרובעת 30X30.
  4. לאפות כ-40 דקות.
  5. העוגה מוכנה כאשר נועצים בה קיסם שיוצא יבש.
  6. לבשל את כל חומרי הציפוי בפינג'ן קטן במשך 2 דקות, לחכות שיצטנן.
  7. לצקת על העוגה, אחרי שהצטננה.
הערות
  • לאוהבי מתכוני בריאות:
  • ניתן להחליף את הקמח בכל סוג אחר.
  • אם מעדיפים קמח תופח אז מוותרים על אבקת אפיה.
  • ניתן להחליף את כוס השוקולית ב-3/4 כוס שוקולית ו-1/4 כוס אבקת חרובים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
לאמונה
4 כפיות קקאו גדושות
רבע כוס מים
רבע כוס מים
רבע מרגרינה
להרתיח על אש נמוכה עד ש
4
4
ציון 10
מתכון מעולה. את הציפוי אני עושה שונה ופשוט יותר: 100 גר שוקולד מריר מומס יחד עם חצי שמנת מתוקה....
עוגה טעימה מאוד!
3
אני בטוחה שכן אך אני לא יודעת את הכמויות המדוייקות , אך נסי בכלי נפרד 3/4 כוס קקאו ו1/4 סוכר , או יחס דומה , ושני לפי טעמך
2
אפשר במקום שוקלית קקאו? ואם כן מה היחס
וכמה סוכר להוסיף?

תודה
1
שלום לכולם/ן ,את הרוטב ניתן להרכיב מחצי מיכל שמנת מתוקה (שנותרה מהבלילה)ומ-100 גר' שוקולד מריר טוב ולזה...»»
עוגת שוקולית By , 2007-02-11T12:57:13+02:00 עוגת שוקולית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 16 Tags: none Ingredients: - לעוגה:1 כוס קמח מלא, מנופה1 כוס שמן קנולה1 כוס סוכר (רצוי סוכר קנים)1 כוס שוקולית4 ביציםאבקת אפיה1/2 כוס חלב או מיץ תפוזים או שמנת מתוקה... Instructions: להכניס לקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, סוכר, שוקולית, אבקת אפיה), לערבב היטב, לפרק גושים. להוסיף מרכיבים נוספים (שמן, ביצים, נוזלים) ולערבב היטב הכל. לאפו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר