Pesto
תפריט
א', 25 אוג 2019, 17:58
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרקרים מלוחים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5707   

* תמונה להמחשה:
קרקרים מלוחים
50 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 300 גר'  קמח (2 כוסות +1 כף)
  • 50 גר' מרגרינה רכה
  • 1/2 כפית מלח
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-190°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. ממיסים בקערת מיקסר את השמרים במים החמימים, מניחים ל- 3 דקות.
  3. מנפים את הקמח, הסודה והמלח ומוסיפים לשמרים, מערבבים ולשים לבצק.
  4. מוסיפים את המרגרינה בחתיכות תוך כדי הלישה עד להבלעה בבצק, לשים עוד 3 דקות, אם הבצק דביק מוסיפים עוד כף קמח.
  5. מניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות מכוסה במגבת.
  6. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ, מרימים מעט את הבצק ומניחים שוב על המשטח, הבצק מתכווץ מעט, מניחים למנוחה של מספר דקות ומרדדים שוב לעובי 3 מ"מ, ומניחים מנקבים בעזרת מזלג את כל שטח הבצק.
  7. קורצים צורות לפי הטעם או חותכים למרובעים או מעוינים עם גלגלת משוננת.
  8. מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
  9. מערבבים 1/2 כוס מים עם 1 כפית מלח עד להמסת המלח, מורחים מעט בעזרת מברשת את הקרקרים, ניתן לפזר גם שומשום/פרג שלם/מלח גס.
  10. מכניסים לאפיה של 7-9 דקות או עד להשחמה קלה.
  11. מוציאים ומצננים על רשת, שומרים בכלי סגור לאחר הצינון.
הערות
  • חשוב לרדד את הבצק דק ובעובי אחיד ולנקב את הבצק בכל שטחו!
  • מספר הקרקרים בהתאם לחיתוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
יפה!!
קרקרים מלוחים By , 2007-02-08T13:02:16+02:00 קרקרים מלוחים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 50 Tags: none Ingredients: - 2 כפיות שמרים יבשים 3/4 כוס מים חמימים 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה 300 גר'  קמח (2 כוסות +1 כף) 50 גר' מרגרינה רכה... Instructions: מחממים את התנור ל-190°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור. ממיסים בקערת מיקסר את השמרים במים החמימים, מניחים ל- 3 דקות. מנפים את הקמח, הסודה והמלח ומוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר