לחם שעורה
טעם הלחם ה"שחור" של פעם.
* תמונה להמחשה

1 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 2 כוסות מים חמימים
- 1 כף דבש
- 2 כוסות קמח שעורה
- 2 כוסות קמח מלא
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמן
- 2 כפיות מלח
דרך הכנה
- לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות.
- לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה.
- להוסיף את יתרת הקמחים תוך כדי ערבוב ולבסוף להוסיף את השמן והמלח ללוש את הבצק כ-5 דקות, ליצור כיכר עגולה וחרוץ בסכין בחלק העליון X בעומק 1 ס"מ.
- להניח את הכיכר על נייר אפיה בתבנית ולניח לתפיחה שניה עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת במקום מוגן מרוח.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות עד שנשמע צליל עמום/חלול כשמקישים על הכיכר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- רגל קרושה [אבי מ.] -