Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 22:19
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שעורה

טעם הלחם ה"שחור" של פעם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18049   

* תמונה להמחשה
לחם שעורה
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 2 כוסות מים חמימים
  • 1 כף דבש
  • 2 כוסות קמח שעורה
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמן
  • 2 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות.
  2. לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה.
  3. להוסיף את יתרת הקמחים תוך כדי ערבוב ולבסוף להוסיף את השמן והמלח ללוש את הבצק כ-5 דקות, ליצור כיכר עגולה וחרוץ בסכין בחלק העליון X בעומק 1 ס"מ.
  4. להניח את הכיכר על נייר אפיה בתבנית ולניח לתפיחה שניה עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת במקום מוגן מרוח.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות עד שנשמע צליל עמום/חלול כשמקישים על הכיכר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
קמח שעורים השגתי בחנות באשדוד באזור ו' מול הדאר
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח שעורה - Barley flour

סובין - Bran

סולת - Semolina (להבדיל מ- semolina flour שזה קמח קשה לפסטה)
3
אבי אני צריכה עזרה יש לי בלגן בכל סוגי הקמחים ואיך אני מתרגמת לאנגלית למשל קמח שעורה , סובין, סולת ?
לחם שעורה By , 2005-03-27T21:43:41+02:00 לחם שעורה טעם הלחם ה"שחור" של פעם. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 1 Tags: none Ingredients: - 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 1/2 2 כוסות מים חמימים 1 כף דבש 2 כוסות קמח שעורה 2 כוסות קמח מלא ... Instructions: לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות. לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר