לחם שעורה
טעם הלחם ה"שחור" של פעם.
* תמונה להמחשה
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 2 כוסות מים חמימים
- 1 כף דבש
- 2 כוסות קמח שעורה
- 2 כוסות קמח מלא
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמן
- 2 כפיות מלח
דרך הכנה
- לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות.
- לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה.
- להוסיף את יתרת הקמחים תוך כדי ערבוב ולבסוף להוסיף את השמן והמלח ללוש את הבצק כ-5 דקות, ליצור כיכר עגולה וחרוץ בסכין בחלק העליון X בעומק 1 ס"מ.
- להניח את הכיכר על נייר אפיה בתבנית ולניח לתפיחה שניה עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת במקום מוגן מרוח.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות עד שנשמע צליל עמום/חלול כשמקישים על הכיכר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- עוגת שוקולד וקרם ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל