חלה
* By Yoav Dothan, from Wikimedia Commons
1 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[27 מדרגים]
מרכיבים
- 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה או 2 חלמונים
- 500 גר' קמח לבן רגיל
- 3/4 כוס מים פושרים או חלב
- 2 כפיות מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים.
- לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית משומנת קלות.
- למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
- להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-10 דקות, להוריד ל-180° ולאפות או עד לקבלת גוון שחום.
- להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
- מבצק זה ניתן להכין לחמניות.
- לחלה חלבית ניתן להחליף את המים בחלב לקבלת חלה מעודנת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
150
ציון 10
149
ציון 10
144
ציון 10
142
135
ציון 10
132
122
118
115
111
104
103
99
ציון 9
97
94
93
88
86
84
75
73
71
66
ציון 10
58
52
49
44
42
41
37
33
ציון 10
29
ציון 10
21
20
ציון 10
19
ציון 10
16
15
8
ציון 10
6
4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -