Pesto
תפריט
ב', 19 אוק 2020, 23:49
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קערות לחם למרק

   

מאת: imgold ::: צפיות: 8996   

קערות לחם למרק
6 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג קמח מלא
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
מים פושרים

דרך הכנה
  1. לשים לבצק גמיש, מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. לשים את הבצק שנית, מחלקים אותו לשישה חלקים ויוצרים שש כיכרות עגולות.
  3. מניחים להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים בתנור חם בו הנחנו קערית עם מים רותחים. במהלך האפייה מברישים את הכיכרות במים ליצירת קרום קשה ועבה. הכיכרות מוכנות כשנקישה עליהן משמיעה צליל חלול.
  5. לפני שמוציאים את הכיכרות מהתנור, הופכים אותן בתבנית, מברישים את תחתיתן במים ואופים עוד מספר דקות.
  6. לאחר שהכיכרות מתקררות חותכים בסכין חדה עיגול בכל כיכר, כעין מיכסה, ובעזרת כף מרוקנים את התוכן הרך עד ליצירת קערה עם מכסה.
הערות

בארוחת יום שישי הגשתי בקערות הלחם מרק סיני סמיך ועשיר עם ירקות וקוביות חזה הודו, הקערות החזיקו מעמד ולא דלפו ולבסוף אכלנו את הקערות.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
שמעתי שמאפיה עושה את זה אני אעשה את זה בטח יצא טוב!
קערות לחם למרק By , 2007-01-01T20:54:15+02:00 קערות לחם למרק Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג קמח לבן 1/2 ק"ג קמח מלא 1 כף סוכר 1 כף מלח 2 כפות שמרים יבשים 1/4 כוס שמן מים פושרים ... Instructions: לשים לבצק גמיש, מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שנית, מחלקים אותו לשישה חלקים ויוצרים שש כיכרות עגולות. מניחים להתפחה בתבנית מרופ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר