בייגל

14 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
2 כפות שמן תירס
--------------------
2 כפות סוכר חום או מולסה
מעט קמח תירס
דרך הכנה
- להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות.
- להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה וגמיש. ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה, לתפוח על הבצק פעם אחת במשך ההתפחה.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי,לחלק את הבצק ל 3 חלקים,ליצור מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ ולחתוך ליחידות של כ-20 ס"מ ולעצב כל יחידה לבייגל על ידי חיבור שני הקצוות בחפיפה של 1/2 2 ס"מ*.
- להניח על משטח מקומח קלות ומכוסים במגבת כ-15 דקות.
- לחמם את התנור לחום גבוה.
- לחמם מים ו- 2 כפות סוכר חום בסיר גדול עד לרתיחה. להנמיך את האש, להכניס 3-4 יחידות למים החמים, לחכות עד שיצופו ,להוציא עם כף עץ ולהניח על מגבת בד לספיגת המים, להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה **(לזרות מעט קמח תירס צהוב על הנייר).
- ולאפות עד לקבלת גוון שחום, להפוך ולאפות את הצד השני.
- לחזור על הפעולה עם יתרת היחידות , בכל פעם 3-4 יחידות בלבד.
- לצנן על רשת צינון.
*ניתן לחלק את הבצק לכדורים בקוטר 8 ס"מ, לחורר את מרכז הכדור בעזרת אצבע ולהרחיב את החלל ליצירת טבעת הבייגלה.
**ניתן לטבול את הבייגלה לאחר הוצאתם מהמים בצלחת ובה שומשום או מלח גס.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת