בייגל

14 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
2 כפות שמן תירס
--------------------
2 כפות סוכר חום או מולסה
מעט קמח תירס
דרך הכנה
- להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות.
- להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה וגמיש. ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה, לתפוח על הבצק פעם אחת במשך ההתפחה.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי,לחלק את הבצק ל 3 חלקים,ליצור מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ ולחתוך ליחידות של כ-20 ס"מ ולעצב כל יחידה לבייגל על ידי חיבור שני הקצוות בחפיפה של 1/2 2 ס"מ*.
- להניח על משטח מקומח קלות ומכוסים במגבת כ-15 דקות.
- לחמם את התנור לחום גבוה.
- לחמם מים ו- 2 כפות סוכר חום בסיר גדול עד לרתיחה. להנמיך את האש, להכניס 3-4 יחידות למים החמים, לחכות עד שיצופו ,להוציא עם כף עץ ולהניח על מגבת בד לספיגת המים, להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה **(לזרות מעט קמח תירס צהוב על הנייר).
- ולאפות עד לקבלת גוון שחום, להפוך ולאפות את הצד השני.
- לחזור על הפעולה עם יתרת היחידות , בכל פעם 3-4 יחידות בלבד.
- לצנן על רשת צינון.
*ניתן לחלק את הבצק לכדורים בקוטר 8 ס"מ, לחורר את מרכז הכדור בעזרת אצבע ולהרחיב את החלל ליצירת טבעת הבייגלה.
**ניתן לטבול את הבייגלה לאחר הוצאתם מהמים בצלחת ובה שומשום או מלח גס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -