Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 22:30
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בייגלה שומשום רך

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15002   

* תמונה להמחשה: Dainis Matisons
בייגלה שומשום רך
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.5
[6 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 קג' קמח*
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3/4 2 כוסות מים חמימים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות שמן
  • שומשום או קצח לציפוי
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, יוצרים גומה.
  2. יוצקים לגומה את המים ומתחילים לערבב בעזרת וו הלישה, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עוד דקה, מניחים למנוחה של 20 דקות.
  3. מערבבים שוב דקה ומניחים למנוחה של 20 דקות.
  4. מערבבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  5. תופחים על הבצק ומוציאים למשטח עבודה, לשים מעט, מחלקים את הבצק ל-14 יחידות, מכדררים מעט כל יחידה ומשטחים, מניחים את הכדורים על משטח עבודה מכוסים במגבת ל-10 דקות.
  6. בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז כל כדור, מותחים את הבצק בעזרת הידיים לטבעת/בייגלה בקוטר 25 ס"מ.
  7. מפזרים שומשום בצלחת שטוחה גדולה, מברישים את הבייגלה ב-1 חלבון מהול ב-1/2 כוס מים, נוגעים בשומשום משני צידי הבייגלה, מניחים בתבנית תנור על נייר אפיה.
  8. מניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • ניתן להוסיף לקמח 1 שקית משפר אפיה (להשיג במרכולים), במקרה זה מדלגים על שלב תפיחת הביניים ומעצבים את הבייגל מייד לאחר הכנת הבצק ולאחר חלוקה ומנוחה של 10 דקות, מרקם הבייגלה יהיה רך יותר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
32
כמה שווה כף שמרים יבשים לעומת קוביית שמרים טריים?
31
כדאי לתקן את הוראת ההקוטר הרצוי-25 ס"מ..הסבר מדוייק עוזר תמיד!
30
ציון 9
Tasty and easy, my daughters love it with tons of seasame. Will make again.
.
29
ציון 10
הכנתי את הבייגלים ויצא פשוט מעולה!
אין לי מילים, ממש מאפייה!
(עשיתי קטנים יותר מ25 ס"מ, היה...»»
28
ראובן מ. (עורך)
חמימים למגע יד, פושרים, או פשוט - לא קרים.
אם לא תופח לך תוך 10-20 דקות אפשר שהמשרים מתו או לא טריים,...»»
26
ציון 8
ניסיתי נחמד מאד
25
ראובן מ. (עורך)
הבייגלה הטבול הוא מירקם אחר. זה בייגלה "רך".
24
נשמע טוב, עוד לא ניסיתי- אך בהחלט אנסה אחרי הפסח. בכל הפעמים בהם הכנתי בייגל, טבלתי אותם במים רותחים...»»
21
ראובן מ. (עורך)
עם משפר אפיה מתאים אפשר לוותר על תפיחה ראשונה.
אפשר ידנית כמובן
20
האם אפשר ללוש ידנית או שחובה עם מיקסר?
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להניח במקרר לפני עיצוב הביגלה או לאחר מכן, להניח לתפיחה לאחר ההוצאה מהמקרר.
16
אבי שלום, האם ניתן להניח את הבצק של הבייגלה במקרר למשך לילה מבלי לפגוע באיכותם? אם כן-באיזה שלב?
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יבשים כי הם מתאימים יותר לעבודה במים קרים.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקפאה היא הקפאה ואין זה משנה אם זה למספר ימים או לזמן ארוך, לכן צריך משפר, המשפר גם יחסוף תפיחת ביניים...»»
11
O.K . אז משפר להקפאה אפילו שזה רק לכמה ימים בהקפאה? ומה לגבי השמרים האם גם צריך להגדיל כמות אפילו אם מקפיאים רק למספר ימים?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בצק המיועד להקפאה מצריך הכנה מעט שונה מבצק רגיל ובתוספת משפר לתהליכים ארוכים ולהקפאה(פלונדר, עלים)או...»»
9
האם הקפאה של בצק שמרים למספר ימים עד שבוע מצריכה גם כן הגדלה של כמות השמרים ומשפר אפיה להקפאה. או שניתן...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לחום הגבוה ביותר בתנור ביתי - 230°-250° או אם אפשר יותר בתנורים מסוימים.
7
למה הכוונה טמפרטורה הכי גבוהה. כמה מעלות ?
6
ציון 10
הבייגלה אכן מעולה! הכנתי לשבת והתחסל!
5
ציון 10
אבי שלום
הבייגלה סוף הדרך- מומלץ בחום, קל להכנה וטעים לאכילה
אחלה מתכונים, קלים להכנה ותמיד מצליחים
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש בויטמין C כמשפר אפיה (2 טבליות 500 מילגרם כ"א) ל-1 קג' קמח, להמיס במים ולערבב כמו...»»
3
שלום. האם תוספת ויטמין סי-אסקורביק אסיד, טובה כמו משפר האפייה? אם כן, האם יש לנהוג אותו הדבר לגבי ההתפחה?...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון, אין חובה במקרה זה.
1
אבי שלום, האם מכיוון שמדובר בשמרים יבשים לא צריך תחילה להתפיח אותם עם קצת מים?
בייגלה שומשום רך By , 2006-12-26T21:11:56+02:00 בייגלה שומשום רך Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 1 קג' קמח* 1 כף שמרים יבשים 3/4 2 כוסות מים חמימים ... Instructions: מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, יוצרים גומה. יוצקים לגומה את המים ומתחילים לערבב בעזרת וו הלישה, מוסיפים את השמן ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר