בייגלה שומשום רך
* תמונה להמחשה: Dainis Matisons

14 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.5
[6 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קג' קמח*
- 1 כף שמרים יבשים
- 3/4 2 כוסות מים חמימים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 4 כפות שמן
- שומשום או קצח לציפוי
דרך הכנה
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, יוצרים גומה.
- יוצקים לגומה את המים ומתחילים לערבב בעזרת וו הלישה, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עוד דקה, מניחים למנוחה של 20 דקות.
- מערבבים שוב דקה ומניחים למנוחה של 20 דקות.
- מערבבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
- תופחים על הבצק ומוציאים למשטח עבודה, לשים מעט, מחלקים את הבצק ל-14 יחידות, מכדררים מעט כל יחידה ומשטחים, מניחים את הכדורים על משטח עבודה מכוסים במגבת ל-10 דקות.
- בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז כל כדור, מותחים את הבצק בעזרת הידיים לטבעת/בייגלה בקוטר 25 ס"מ.
- מפזרים שומשום בצלחת שטוחה גדולה, מברישים את הבייגלה ב-1 חלבון מהול ב-1/2 כוס מים, נוגעים בשומשום משני צידי הבייגלה, מניחים בתבנית תנור על נייר אפיה.
- מניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להוסיף לקמח 1 שקית משפר אפיה (להשיג במרכולים), במקרה זה מדלגים על שלב תפיחת הביניים ומעצבים את הבייגל מייד לאחר הכנת הבצק ולאחר חלוקה ומנוחה של 10 דקות, מרקם הבייגלה יהיה רך יותר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -