Pesto
תפריט
ב', 23 ספט 2019, 11:01
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם לבן בתבנית

לחם לבן רך, מתאים במיוחד להכנת כריכים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5240   

לחם לבן בתבנית
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים (1 כף שמרים יבשים)
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/2 קג' קמח לבן רגיל
1/2 1 כוס מים פושרים
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ומתפיחים כ-8 דקות.
  2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמרים המותפחים.
  3. מוסיפים את המים ומערבבים.
  4. מוסיפים את השמן ולבסוף את המלח.
  5. מערבבים את החומרים בקערה כ-5 דקות.
  6. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כשעה או עד להכפלת הנפח.
  7. לשים שנית את הבצק,
  8. יוצקים לתבנית לחם בעלת דפנות בגובה 10 ס"מ - אחת ארוכה 30 ס"מ או שתי תבניות קצרות יותר. אסור שגובה הבצק יהיה יותר ממחצית גובה התבנית.
  9. מניחים להתפחה שניה עד שגובה הבצק מגיע לשפת התבנית.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות או עד לקבלת גוון שחום, או עד שנשמע צליל חלול בהקשת אצבע.
  11. מוציאים ומצננים על רשת צינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
24
תודה אך הייתי מעדיפה את החלה פרווה
23
ראובן מ. (עורך)
נסי להחליף את המים והשמן בחלב. סוג הקמח והשמן משפיעים על הצבע בעת אפייה.
22
אפיתי לפי המתכון יצא נפלא...
אבל מדוע לא לבן(צבעו צהבהב)
21
תודה
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בצק בריוש, גם הרבה שומן וגם חלמונים או בצק שמרים מתוק לכרוכיות/צמות.
19
תודה
איפה אפשר למצוא מתכון ללחם כזה
תודה עוד הפעם
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ממש לא, שוקולד מוסיפים לבצק שמן או מכיל הרבה חלמונים, המרקם הטעם צריך להיות של עוגה.
17
שלום אבי
האם אפשר לשים לתוך הלחם שוקולד כמו לחם בריוש
בתודה אלכס
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מכיוון שהבצק רך.
15
יש אפשרות לאפות בתבנית רגילה?
13
הלחם יצא לבן ,ואפיתי אותו 50 דק' לפחות ,הייתי צריכה להשאיר אותו עוד?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אכן הבצק דביר ורך.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
זאת תופעה ידועה בתבנית סיליקון שאין מסגרת תומכת מסביב, לא נורא, הלחם עדיין טעים.
10
הבצק דחף לצדדים את התבנית,ועכשיו הלחם יצא רחב,האם הייתי צריכה לעשות משהו כדי למנוע את התרחבות התבנית?
9
האם הבצק צריך להיות דביק?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
התבנית מתאימה.
5
תודה על תשובה 3
שאלה על אפיה בתבניות האם כשאופים לחם בתבנית משאירים את התבנית לאורך כול הזמן עד...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קביעת חום התנור נקבעת על פי כמה פרמטרים ואי אפשר לפרט בקיצור, זה חלק מלימודי אפיה.
2
ציון 10
תודה על המתכון יצא נהדר
תודה
1
ציון 10
מדהים, תודה
לחם לבן בתבנית By , 2005-03-25T03:31:15+02:00 לחם לבן בתבנית לחם לבן רך, מתאים במיוחד להכנת כריכים. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 25 גר' שמרים טריים (1 כף שמרים יבשים) 1 כפית סוכר1/4 כוס מים חמימים1 כף שמן1 כפית מלח1/2 קג' קמח לבן רגיל1/2 1 כוס מים פושרים ... Instructions: ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ומתפיחים כ-8 דקות. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמרים המותפחים. מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולבסוף את המלח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר