סופגניות תפוחי אדמה
באדיבות "דוד משה", יצרני תפוחי אדמה מובחרים מחבל מעון בנגב המערבי
* המחשה: By Rainer Zenz , via Wikimedia Commons

12 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
4 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
2 ביצים גדולות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מרגרינה מומסת
1 כוס פירה לא מתובל
1 כף קליפת לימון מגורדת
1/3 כוס חלב
שמן לטיגון
אבקת סוכר או סוכר וקינמון לקישוט
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
2 ביצים גדולות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מרגרינה מומסת
1 כוס פירה לא מתובל
1 כף קליפת לימון מגורדת
1/3 כוס חלב
שמן לטיגון
אבקת סוכר או סוכר וקינמון לקישוט
דרך הכנה
- לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, מלח, פלפל אנגלי וסודה לשתיה.
- להקציף את הביצים עם הסוכר והמרגרינה.
- להוסיף את הפירה ואת קליפת הלימון, להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והחלב עד לקבלת בצק.
- לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2/3 ס"מ. לייצור עיגולים בעזרת כוס.
- לחמם שמן בסיר עמוק (אפשר גם סיר טיגון עמוק חשמלי) ולטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- להוציא לנייר סופג,. לגלגל באבקת סוכר או בתערובת של סוכר וקינמון.
הערות
* מספר הסופגניות בהתאם לקוטר כוס החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


7
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי