לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל
* תמונה להמחשה

אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
מרכיבים
- 1/2 3 - 3 כוסות קמח לבן רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)
- 3/4 1 כוסות חלב (או מים)
- 1/4 כוס סוכר חום דחוס
- 30 גר' מרגרינה
- 1/2 1 כפית מלח
- 2 כוסות קמח מלא
דרך הכנה
- לערבב בקערת המערבל 2 כוסות קמח לבן עם השמרים. לחמם בסיר קטן את החלב, הסוכר, המרגרינה והמלח עד לפני רתיחה וכאשר המרגרינה ושאר החומרים נמסו לצנן עד לחום פושר מאד ונעים למגע יד. יש לשים לב לחום החלב, החלב חייב להיות פושר!
- להוסיף את תערובת החלב לקערת השמרים ולערבב במהירות איטית כ-30 שניות.
- להגביר את מהירות המערבל למהירות בנונית כ-3 דקות, הבצק צריך להיות מעט נוזלי ואחיד.
- להוסיף עוד קמח לבן ככל האפשר עד לקבלת בצק נוקשה להוסיף את הקמח המלא ולערבב בכף עץ.
-
להוציא על משטח מקומח וללוש כ-6-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח ללישה .
ליצור מהבצק כדור ולהניחו בקערה משומנת מעט מכוסה במגבת להתפחה של כשעה עד שעה וחצי או עד שנפח הבצק הוכפל. - להניח את הבצק על משטח העבודה המקומח, לטפוח על הבצק, ללוש מעט ולהניחו לנוח מכוסה במגבת.
- לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולעצב 2 ככרות לחם עגולים או 2 ככרות מאורכים בתבנית לחם.
- להניח להתפחה שניה כ-30-60 דקות עד לקבלת נפח כפול.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) עד להשחמה קלה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים על הככר באצבע (כ 30-40 דקות).
- לצנן על רשת צינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -