מרק שעועית ועדשים

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1/2 ק"ג שעועית לבנה (מושרת ללילה)
1/4 ק" עדשים ירוקים (חומים)
4-5 שוקי עוף (לא חובה אפשר גם בלי עוף)
1 גזר בינוני
1 קישוא
200 גר' דלעת
1 תפו"א בינוני
1 עגבניה גדולה
1 בצל בנוני קצוץ
פלפל שחור, מלח, כמון לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
1/4 ק" עדשים ירוקים (חומים)
4-5 שוקי עוף (לא חובה אפשר גם בלי עוף)
1 גזר בינוני
1 קישוא
200 גר' דלעת
1 תפו"א בינוני
1 עגבניה גדולה
1 בצל בנוני קצוץ
פלפל שחור, מלח, כמון לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
דרך הכנה
- לגרד בפומפיה את כל הירקות פרט לבצל.
- לטגן את הבצל.
- להוסיף את הירקות והתבלינים (פרט למלח).
- לערבב היטב ולבשל כמו שהוא דקה שניים ולהמשיך לערבב.
- להוסיף את העוף, השעועית והעדשים לערבב היטב.
- להוסיף מים שיעבור את גובה התכולה.
- לתת לזה רתיחה ולהעביר על אש קטנה עד שהשעועית תתבשל, אם חסר מים להוסיף מדי פעם.
- להוסיף מלח.
- לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
הערות
- להוסיף מלח בסוף הבישול (המלח מעכב את בישול השעועית).
- חשוב לטעום ותקן תיבול.
- אפשר להוסיף ציר עוף במידה והמרק ללא עוף.
- רצוי לבשל את המרק יום לפני ככל שהוא נח יותר הוא טעים יותר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס