Pesto
תפריט
ג', 22 אוק 2019, 10:35
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם לבן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5636   

* תמונה להמחשה
לחם לבן
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 25 גר' שמרים טריים (1כף שמרים יבשים)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 קג' קמח לבן רגיל
  • 1 כוס מים פושרים
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות.
  2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמרים המותפחים.
  3. להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
  4. ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-5-8  דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
  5. לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
  6. לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי. לשטח/לרדד מעט את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי כ-2 ס"מ , ולגלגל מצד אחד בצורת מעין רולדה ולהדק את הקצוות מלמטה. מתקבל ככר בצק מאורך.
  7. להניח את הככר על נייר אפיה בתבנית שטוחה, לבצע מס' חתכים אלכסוניים בסכין חדה בעומק של כ-1/2 ס"מ על הבצק, למרוח בתערובת ביצה טרופה וכף מים.
  8. להניח להתפחה שניה של כשעה או עד שנפח הבצק מוכפל.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 20  דקות או עד לקבלת גוון שחום בהיר או שנשמע צליל חלול כאשר נוקשים באצבע על הככר.
  10. להוציא ולצנן על רשת.
     
הערות
  • ניתן לעצב מאותו הבצק ככר לחם עגול או לחמניות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
12
אני הוספתי זיתים שחורים ומעל קצח יצא נהדר שווה לנסות
11
אם משתמשים יבשים , יש צורך להכין ראש עיסה ?
מה היא הדרך הנכונה לעבודה עם שמרים יבשים .
תודה ,
שרית-ב
10
ציון 10
מתכון מצוין קל מאד וטעים!!!
9
לפני שמכניסים לתנור ניתן למרוח על הבצק רוטב סויה מהול במים חצי חצי נותן ללחם גוון חום ויפה זה בנוסף לביצה וקצת סומסום
8
מתכונן מעולה!!!! הכי טוב שהכנתי, קוצר את כל המחמאות.
7
ציון 10
תמיד מקבל מחמאות!!!
הלחם הכי טוב שהכנתי עד עכשיו (ואני אופה המון)!!!
5
היי אבי. אני ניסיתי בעבר מס' מתכונים של לחם אבל תמיד הלחם יצא צפוף.האם במתכון הזה הלחם יוצא אוורירי?
תודה מראש
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר, לסובין, שיבול שועל, נבט חיטה יש צורך להוסיף עוד נוזלים למתכון, גרעינים ואגוזים קצוצים מוסיפים ללא שום שינוי במתכון.
3
אפשר להוסיף לזה תוספות? שיבולת שועל? סובין?
2
ציון 10
פשוט טעים. מתכון נהדר.. המשפחה אימצה אותו בשמחה.
תודה על כל המתכונים והעצות והרעיונות.
1
ציון 10
יצא נהדר תודה
לחם לבן By , 2005-03-26T13:03:06+02:00 לחם לבן Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 25 גר' שמרים טריים (1כף שמרים יבשים) 1 כפית סוכר 1/4 כוס מים פושרים 1 כף שמן 1 כפית מלח 1/2 קג' קמח לב... Instructions: ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמרים המותפחים. להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר