מרציפן
הכנה בשיטה הקלה

הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» ממתקים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' שקדים קלופים
500 גר' אבקת סוכר
1-2 חלבונים
500 גר' אבקת סוכר
1-2 חלבונים
דרך הכנה
- מניחים את השקדים ואבקת הסוכר בקערת מעבד מזון, מפעילים עד לקבלת אבקה דקה, רצוי לעשות את הטחינה בהפסקות בכדי לא לחמם את התערובת, התערובת צריכה להיות במרקם גרגרים דקים מאד.
- מעבירם לקערה ומוסיפים חלבון כשתערובת עדיין חמה ומתחילים לערבב, אם התערובת עדיין אינה מתאחדת מוסיפים עוד מעט חלבון.
- מוציאים למשטח עבודה מאובק באבקת סוכר ולשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים מעט אבקת סוכר לפי הצורך למניעת דביקות.
- מחלקים למנות לפי הצורך ועוטפים בניילון צמיד, שומרים במקרר עד לשימוש.
- המרציפן נשמר כשבועיים במקרר, להוציא לטמפרטורת חדר לפי השימוש וללוש מעט, תמיד ללוש על משטח מאובק באבקת סוכר.
- ניתן לרכוש אבקת/קמח שקדים טחון דק מאד ולהוסיף לו אבקת סוכר במשקל דומה ולערבב היטב, המשך התהליך כנ"ל.
- יש שמוסיפים מספר שקדים מרים לתערובת להדגשת הטעם.
- ניתן להכין מרציפן גם מאגוזי לוז או פיסטוק או מתערובת אגוזים.
- ניתן להוסיף לתערובת טעמים כמו 1 כפית מי זאהר(פריחת הדרים) או 1 כפית תמצית וניל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] -
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- לחמניות מטוגנות לפריקסה [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- שניצל עגל ביין מרסלה [אבי מ.] - גירסה איטלקית לשניצל הווינאי.
- עוגת שוקולד ללא סוכר [אבי מ.] -