מרציפן
הכנה בשיטה הקלה

הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» ממתקים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' שקדים קלופים
500 גר' אבקת סוכר
1-2 חלבונים
500 גר' אבקת סוכר
1-2 חלבונים
דרך הכנה
- מניחים את השקדים ואבקת הסוכר בקערת מעבד מזון, מפעילים עד לקבלת אבקה דקה, רצוי לעשות את הטחינה בהפסקות בכדי לא לחמם את התערובת, התערובת צריכה להיות במרקם גרגרים דקים מאד.
- מעבירם לקערה ומוסיפים חלבון כשתערובת עדיין חמה ומתחילים לערבב, אם התערובת עדיין אינה מתאחדת מוסיפים עוד מעט חלבון.
- מוציאים למשטח עבודה מאובק באבקת סוכר ולשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים מעט אבקת סוכר לפי הצורך למניעת דביקות.
- מחלקים למנות לפי הצורך ועוטפים בניילון צמיד, שומרים במקרר עד לשימוש.
- המרציפן נשמר כשבועיים במקרר, להוציא לטמפרטורת חדר לפי השימוש וללוש מעט, תמיד ללוש על משטח מאובק באבקת סוכר.
- ניתן לרכוש אבקת/קמח שקדים טחון דק מאד ולהוסיף לו אבקת סוכר במשקל דומה ולערבב היטב, המשך התהליך כנ"ל.
- יש שמוסיפים מספר שקדים מרים לתערובת להדגשת הטעם.
- ניתן להכין מרציפן גם מאגוזי לוז או פיסטוק או מתערובת אגוזים.
- ניתן להוסיף לתערובת טעמים כמו 1 כפית מי זאהר(פריחת הדרים) או 1 כפית תמצית וניל.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק [אבי מ.] - שתי גירסאות.
- טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -