Pesto
תפריט
ג', 28 ינו 2020, 15:10
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גזר מעודן

באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7037   

מרק גזר מעודן
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד(
8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
חצי  כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
להגשה:
פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק

דרך הכנה
  1. מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ-12 דקות), מערבבים מדי פעם.
  2. מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.
  3. שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.
  5. מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.
  6. הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה.
אין תגובות עדיין
מרק גזר מעודן By , 2006-11-16T19:42:56+02:00 מרק גזר מעודן באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 3 כפות מרגרינה או חמאה 5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד( 8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק 5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך 3 כפות... Instructions: מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ-12 דקות), מערבבים מדי פעם. מוסיפים את המ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר