חזה עוף ברוטב גזר וטרגון פיקנטי
באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר

5 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
5 נתחי שניצל עוף
מרגרינה לטיגון בטעם חמאה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
4 גזרים מבושלים במי מלח
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
1/2 כוס טרגון קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1/4 כוס שמנת צמחית
מרגרינה לטיגון בטעם חמאה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
4 גזרים מבושלים במי מלח
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
1/2 כוס טרגון קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1/4 כוס שמנת צמחית
דרך הכנה
- מחממים את המרגרינה בטעם חמאה במחבת גדולה ומטגנים את נתחי השניצל מצד אחד לאחר שבוזקים מלח ופלפל שחור.
- הופכים לצד השני, בוזקים מלח ופלפל שחור ומטגנים. מעבירים לתבנית ושומרים בתנור בחום נמוך מאוד.
- להכנת הרוטב מועכים את הגזרים בקערית למחית חלקה.
- מחממים את המרגרינה במחבת ומטגנים את אגוזי המלך עד שהם משחימים, מוסיפים את הטרגון והשום ומטגנים 2–3 דקות נוספות.
- מוסיפים את מחית הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את התבלינים ואת השמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 3 דקות.
- מסדרים את נתחי העוף בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף