עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה
עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לשכבות דקואז':
2 כוסות פקאנים קלויים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
1 כף קמח תפו"א
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
לקרם:
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מגורד
1/2 כוס קונפיטורה תות שדה
30 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות יין יין מתוק
דרך הכנה
- מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
- מניחים נייר אפיה בתבנית תנור ומציירים עליו 5 מלבנים בגודל 25x10 ס"מ, מכניסים את האגוזים עם 1/2 כוס סוכר וקמח תפו"א למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, תמצית השקדים והמלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה גמישה וחזקה.
- מקפלים לתערובת החלבונים את תערובת האגוזים בעדינות, מורחים את תערובת החלבונים ואגוזים על המלבנים בתבנית, משטחים מעט ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-25 דקות או עד שהמרנגים יבשים למגע.
- מוציאים ומצננים מעט, מסירים בעדינות את המרנגים ומניחים וצינון מלא על רשת.
- מניחים שכבת מרנג בצלחת הגשה, מורחים עליה כמות של 1/2 כוס מתערובת השוקולד, מניחים עוד שכבת מרנג וכך הלאה עד להנחת כל שכבות המרנג.
- מורחים את הצדדים והחלק העליון ב-3/4 כוס קרם, מחליקים ומאחסנים לשעה במקרר.
מחממים מעט את שארית הקרם בסיר, רק עד למצב שניתן לצקת אותו, יוצקים על העוגה הקרה באופן אחיד ומאחסנים שוב במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.