עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה
עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי

10 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לשכבות דקואז':
2 כוסות פקאנים קלויים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
1 כף קמח תפו"א
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
לקרם:
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מגורד
1/2 כוס קונפיטורה תות שדה
30 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות יין יין מתוק
דרך הכנה
- מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
- מניחים נייר אפיה בתבנית תנור ומציירים עליו 5 מלבנים בגודל 25x10 ס"מ, מכניסים את האגוזים עם 1/2 כוס סוכר וקמח תפו"א למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, תמצית השקדים והמלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה גמישה וחזקה.
- מקפלים לתערובת החלבונים את תערובת האגוזים בעדינות, מורחים את תערובת החלבונים ואגוזים על המלבנים בתבנית, משטחים מעט ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-25 דקות או עד שהמרנגים יבשים למגע.
- מוציאים ומצננים מעט, מסירים בעדינות את המרנגים ומניחים וצינון מלא על רשת.
- מניחים שכבת מרנג בצלחת הגשה, מורחים עליה כמות של 1/2 כוס מתערובת השוקולד, מניחים עוד שכבת מרנג וכך הלאה עד להנחת כל שכבות המרנג.
- מורחים את הצדדים והחלק העליון ב-3/4 כוס קרם, מחליקים ומאחסנים לשעה במקרר.
מחממים מעט את שארית הקרם בסיר, רק עד למצב שניתן לצקת אותו, יוצקים על העוגה הקרה באופן אחיד ומאחסנים שוב במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- פנקייק לפסח [אבי מ.] - פנקייק לפסח מתוק או מלוח.
- סלט גזר [אבי מ.] - סלט גזר מזין וקל הכנה.
- גלידת יוגורט [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- סלט כרובית [אבי מ.] -