עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה
עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי

10 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לשכבות דקואז':
2 כוסות פקאנים קלויים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
1 כף קמח תפו"א
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
לקרם:
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מגורד
1/2 כוס קונפיטורה תות שדה
30 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות יין יין מתוק
דרך הכנה
- מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
- מניחים נייר אפיה בתבנית תנור ומציירים עליו 5 מלבנים בגודל 25x10 ס"מ, מכניסים את האגוזים עם 1/2 כוס סוכר וקמח תפו"א למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, תמצית השקדים והמלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה גמישה וחזקה.
- מקפלים לתערובת החלבונים את תערובת האגוזים בעדינות, מורחים את תערובת החלבונים ואגוזים על המלבנים בתבנית, משטחים מעט ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-25 דקות או עד שהמרנגים יבשים למגע.
- מוציאים ומצננים מעט, מסירים בעדינות את המרנגים ומניחים וצינון מלא על רשת.
- מניחים שכבת מרנג בצלחת הגשה, מורחים עליה כמות של 1/2 כוס מתערובת השוקולד, מניחים עוד שכבת מרנג וכך הלאה עד להנחת כל שכבות המרנג.
- מורחים את הצדדים והחלק העליון ב-3/4 כוס קרם, מחליקים ומאחסנים לשעה במקרר.
מחממים מעט את שארית הקרם בסיר, רק עד למצב שניתן לצקת אותו, יוצקים על העוגה הקרה באופן אחיד ומאחסנים שוב במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת