עוגת מוס גבינה וערמונים
מוס גבינה ערמונים אוורירי בין שכבות טורט.
לבסיס:
2 ביצים
60 גר' סוכר
60 גר' קמח
למוס:
600 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
400 גר' מחית ערמונים
400 גר' שמנת מתוקה
שמנת מתוקה מוקצפת
מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים 2 תבניות 24 בנייר אפיה.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד להכפלת הנפח וקבלת קציפה בהירה ובהירה, מנפים את הקמח על הקציפה ומקפלים בעדינות, מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומחליקים, אופים כ-12 דקות עד להזהבה, העוגות צריכות להיות קפיציות למגע, מוציאים ומצננים על רשת.
מוציאים את העוגות מהתבניות ומקררים, מניחים שכבת טורט בתבנית 24 עם תחתית
מתפרקת.
מקציפים את הגבינה בקערת המיקסר כדקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות, מוסיפים את מחית הערמונים במנות, מעט כל פעם תוך כדי הקצפה, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
יוצקים מחצית מכמות המוס על העוגה בתבנית, חותכים את שכבת הטורט השניה לעיגול בקוטר 22 ס"מ ומניחים על המוס, יוצקים מעל את יתרת המוס ומחליקים.
מכניסים למקרר למשך 12 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומצפים בשמנת מתוקה מוקצפת.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד