פסטה פנה בפטריות ואגוזים
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גר' פסטה פנה (צינורות)
- 50 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- 8 פטריות שיטאקי מיובשות
- 2 כפות קמח
- 250 גר' שמנת לבישול 15%
- 250 גר' שמנת מתוקה 38%
- 3 עלי בזיליקום פרוסים דק
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 100 גר' אגוזי מלך קלויים
- גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
- מניחים את הפטריות בקערה קטנה, יוצקים מעל מיים חמים ומניחים לספיגת המים כ-20 דקות או עד להתרככות, מסננים מהמים, סוחטים ופורסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
- מחממים מים סיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אל-דנטה (הפסטה רכה אבל עדיין נגיסה).
- בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את הפיטריות, בוחשים ומטגנים 2 דקות, מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנות ובוחשים, מוסיפים את המלח, הבזיליקום, אגוז המוסקט והפלפל ומערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב.
- מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת, מערבבים לציפוי, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- מניחים בצלחות הגשה ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת נוספת ואת האגוזים הקלויים ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את השיטאקי בפטריות שמפניון או פורטבלה טריות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפו"א וגבינות [אבי מ.] -
- מוסקה של פסח [אבי מ.] - מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- חלב ממותק מרוכז [אורן בר] - בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
- סופלה שוקולד חם [עופר השף] -
- רוטב אלף האיים [אבי מ.] - ליציקה על סלטי ירקות, סלטים ירוקים, בשר מעושן קר.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות