פסטה פנה בפטריות ואגוזים
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גר' פסטה פנה (צינורות)
- 50 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- 8 פטריות שיטאקי מיובשות
- 2 כפות קמח
- 250 גר' שמנת לבישול 15%
- 250 גר' שמנת מתוקה 38%
- 3 עלי בזיליקום פרוסים דק
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 100 גר' אגוזי מלך קלויים
- גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
- מניחים את הפטריות בקערה קטנה, יוצקים מעל מיים חמים ומניחים לספיגת המים כ-20 דקות או עד להתרככות, מסננים מהמים, סוחטים ופורסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
- מחממים מים סיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אל-דנטה (הפסטה רכה אבל עדיין נגיסה).
- בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את הפיטריות, בוחשים ומטגנים 2 דקות, מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנות ובוחשים, מוסיפים את המלח, הבזיליקום, אגוז המוסקט והפלפל ומערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב.
- מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת, מערבבים לציפוי, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- מניחים בצלחות הגשה ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת נוספת ואת האגוזים הקלויים ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את השיטאקי בפטריות שמפניון או פורטבלה טריות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת