עוגיות קירור וניל או קקאו

72 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
מרכיבים
250 גר' גבינת שמנת
2/3 כוס שמן
2 כוסות סוכר
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 4 כוסות קמח
דרך הכנה
- להביא את כל החומרים לטמפרטורת החדר.
בקערת המיקסר מקציפים עם וו הגיטרה את הגבינה, השמן והסוכר כדקה. - מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומקציפים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את מחצית כמות הקמח ומקציפים עד להבלעה בתערובת, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים ידנית.
- מחלקים את התערובת ל-2 חלקים, יוצרים מכל חלק כדור, מגלגלים את הכדורים לגלילים בקוטר 5 ס"מ, עוטפים בניילון צמיד ומאחסנים במקפיא.
- ניתן לשמור את הבצק עטוף היטב במקפיא עד 3 חודשים.
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- מוציאים גליל מהמקפיא, פורסים לפרוסות בעובי 0.6 ס"מ, מניחים על הנייר בתבנית ואופים 15 דקות עד להזהבה.
- מוציאים ומניחים לצינון על רשת.
- לעוגיות שוקולד – להחליף 1/2 כוס קמח בקקאו.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי