קדאיף במילוי קצפת
שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת.

10 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
מרכיבים
500 גר' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
6 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת
12 כפות אבקת סוכר
סירופ סוכר(מתכון בהמשך)
*להשיג במעדניות בדרום ת"א או ביפו או
במרכולים בחבילות בהקפאה מתוצרת יוון.
דרך הכנה
- מחלקים את האיטריות לשני חלקים, יוצקים מחצית מכמות החמאה המומסת על האיטריות ומעסים לציפוי אחיד של האיטריות בשומן.
- משטחים כל חלק בתבנית גדולה לשכבה שטוחה ואחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים, מורחים בעזרת מברשת כל חלק בסירופ הסוכר ומניחים לייבוש.
- בקערת מיקסר קרה מקציפים את השמנת, כאשר מתחילה להתקבל קצפת רכה מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת קשה.
- מניחים בתבנית האפיה שכבת איטריות אפויה, יוצקים עליה את כל כמות הקצפת מורחים ומיישרים לשכבה אחידה, מניחים מעל את שכבת האיטריות השניה ומהדקים קלות, מכניסים למקרר ללילה להתיצבות.
- לחלוקה קלה למנות, ניתן לחתוך את השכבה העליונה לפני ההנחה על הקצפת למנות ולהניח את הריבועים על הקצפת.
חשוב!
הצלחת המתכון תלויה בהקצפה טובה של השמנת, כל כלי ההקצפה חייבים להיות קרים מאד וכדאי לאחסן את השמנת במקפיא כ-15 דקות לפני ההקצפה.
להבטחת קצפת עמידה ניתן גם להשתמש בג'לטין בכמות קטנה לייצוב הקצפת, מרככים 3 כפיות ג'לטין ב-1/4 כוס חלב קר כ-6 דקות, מחממים בכלי כפול או במיקרוגל עד להמסה, מניחים לצינון ויוצקים לתוך הקצפת ממש לפני תום ההקצפה במהירות גבוהה כאשר מזלפים למרכז הקערה.
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
להכניס את כל החומרים לסיר קטן ולבשל בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, להמשיך לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות או עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט , להסיר מהאש ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- קוגל איטריות מתוק [אבי מ.] - מאפה אטריות חלבי מתוק
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -