פרוסות בקר מוקפצות בירקות
4 מנות
מוקפץ
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' פרוסות בשר סינטה בעובי 8 מ"מ
3 כפות רוטב סויה
1/2 1 כפיות קורנפלור
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
3 כפות שמן
1 גזר בינוני חתוך לג'וליינים*
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
1 פלפל אדום קטן חצוי ופרוס לג'וליינים*
5 פטריות שמפיניון פרוסות
1 שן שום כתושה
חופן תרמלי אפונה סינית ("אפונת שלג")
מעט שבבי פלפל חריף (לבחירה)
להגשה – אורז לבן
דרך הכנה
- מערבבים היטב בקערה את רוטב הסויה, הקורנפלור והג'ינג'ר, מניחים בצד.
- מחממים כף שמן בווק לחום גבוה, מוסיפים 1/3 מכמות פרוסות הסינטה, מטגנים במהירות עד להשחמה קלה, מוציאים לקערה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר, 1/3 בכל פעם ומעט שמן.
- מחממים כף שמן בווק, מוסיפים את הגזר, הבצל, הפלפל, הפטריות והשום, מטגנים בחום גבוה ובהקפצה כ-3 דקות עד להתרככות קלה בלבד.
- מוסיפים את הרוטב המוכן, את הבשר, האפונה ושבבי הפלפל החריף, מקפיצים 2 דקות ובוחשים עד להסמכת הרוטב.
- מוציאים ומגישים מייד עם אורז לבן.
הערות
- *ג'וליינים חיתוך לעובי גפרורים.
- אפונה סינית - תרמילים אפונה דקים, להשיג בכל המרכולים, ניתן להכין את המנה גם ללא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- אורז לבן בסיסי וגיוונים [אבי מ.] - מתכון בסיסי עם גיוונים.
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- אורז עם עגבניות וזיתים [אבי מ.] -