טיגני קישואים, חצילים או תפו"א

8 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס חלב או מים
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
4 קישואים,זוקיני או חצילים קטנים או תפו"א
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס חלב או מים
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
4 קישואים,זוקיני או חצילים קטנים או תפו"א
דרך הכנה
- שוטפים את הירקות, מייבשים ומסירים קצוות, פורסים לפרוסות בעובי 8 מ"מ, מניחים על מגבת נייר וסופגים רטיבות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים את הקמח, מעט בכל פעם וטורפים היטב, מוסיפים מעט מהמים ובוחשים היטב, מוסיפים את כל כמות המים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, ניתן גם לערבב בבלנדר או בעזרת מיקסר ידני.
- מחמממים שמן לטיגון עמוק, טובלים פרוסה בכל פעם בבלילה לציפוי, מנערים עודים ומניחים במן החם.
- מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
- מגישים חם עם שמנת חמוצה או רוטב סלסה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.