טיגני קישואים, חצילים או תפו"א

8 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס חלב או מים
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
4 קישואים,זוקיני או חצילים קטנים או תפו"א
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס חלב או מים
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
4 קישואים,זוקיני או חצילים קטנים או תפו"א
דרך הכנה
- שוטפים את הירקות, מייבשים ומסירים קצוות, פורסים לפרוסות בעובי 8 מ"מ, מניחים על מגבת נייר וסופגים רטיבות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים את הקמח, מעט בכל פעם וטורפים היטב, מוסיפים מעט מהמים ובוחשים היטב, מוסיפים את כל כמות המים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, ניתן גם לערבב בבלנדר או בעזרת מיקסר ידני.
- מחמממים שמן לטיגון עמוק, טובלים פרוסה בכל פעם בבלילה לציפוי, מנערים עודים ומניחים במן החם.
- מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
- מגישים חם עם שמנת חמוצה או רוטב סלסה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף