Pesto
תפריט
ב', 20 ינו 2020, 08:28
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט תפוחים במלית שקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8970   

* תמונה הנמצאת
טארט תפוחים במלית שקדים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

לקלתית:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • 2-1 כפות מים קרים

למלית שקדים:

  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 4-5 תפוחי עץ מתוקים גדולים
  • 3 כפות ריבת מישמשים
  • 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
  1. מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב בפולסים עד לקבלת בצק, אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים, לעבד מעט ככל האפשר.
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון צמיד ומכניסים למקרר לשעה או עד להתקשות.
  3. מוציאים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים את הבצק המרודד בתבנית ומניחים לשוליים עודפים להיות מחוץ לתבנית, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° ל-8 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק מהשוליים ומחזירים לאפיה נוספת עד להזהבה יפה של הבצק, מוציאים מהתנור.
  5. מכינים את המלית – בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצים והקמח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לקלתית האפויה ומשטחים.
  6. מקלפים את תפוחי העץ, חותכים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, מניחים את הפרוסות על המלית כמניפה או כשושנה בחפיפה.
  7. מכניסים לאפיה לכ-35 דקות או עד להשחמה קלה של התפוחים, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
  8. מחממים מעט את ריבת המישמשים ומיץ הלימון במיקרוגל או בסיר קטן, מורחים על העוגה לאחר הצינון.
אין תגובות עדיין
טארט תפוחים במלית שקדים By , 2006-10-29T13:13:31+02:00 טארט תפוחים במלית שקדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לקלתית: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 100 גר' חמאה א... Instructions: מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר