טארט תפוחים במלית שקדים
* תמונה הנמצאת

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקלתית:
- 2 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- קורט מלח
- 2-1 כפות מים קרים
למלית שקדים:
- 2 כוסות שקדים טחונים
- 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 4-5 תפוחי עץ מתוקים גדולים
- 3 כפות ריבת מישמשים
- 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
- מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב בפולסים עד לקבלת בצק, אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים, לעבד מעט ככל האפשר.
- אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון צמיד ומכניסים למקרר לשעה או עד להתקשות.
- מוציאים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים את הבצק המרודד בתבנית ומניחים לשוליים עודפים להיות מחוץ לתבנית, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° ל-8 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק מהשוליים ומחזירים לאפיה נוספת עד להזהבה יפה של הבצק, מוציאים מהתנור.
- מכינים את המלית – בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצים והקמח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לקלתית האפויה ומשטחים.
- מקלפים את תפוחי העץ, חותכים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, מניחים את הפרוסות על המלית כמניפה או כשושנה בחפיפה.
- מכניסים לאפיה לכ-35 דקות או עד להשחמה קלה של התפוחים, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
- מחממים מעט את ריבת המישמשים ומיץ הלימון במיקרוגל או בסיר קטן, מורחים על העוגה לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -