טארט תפוחים במלית שקדים
* תמונה הנמצאת

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקלתית:
- 2 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- קורט מלח
- 2-1 כפות מים קרים
למלית שקדים:
- 2 כוסות שקדים טחונים
- 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 4-5 תפוחי עץ מתוקים גדולים
- 3 כפות ריבת מישמשים
- 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
- מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב בפולסים עד לקבלת בצק, אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים, לעבד מעט ככל האפשר.
- אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון צמיד ומכניסים למקרר לשעה או עד להתקשות.
- מוציאים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים את הבצק המרודד בתבנית ומניחים לשוליים עודפים להיות מחוץ לתבנית, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° ל-8 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק מהשוליים ומחזירים לאפיה נוספת עד להזהבה יפה של הבצק, מוציאים מהתנור.
- מכינים את המלית – בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצים והקמח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לקלתית האפויה ומשטחים.
- מקלפים את תפוחי העץ, חותכים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, מניחים את הפרוסות על המלית כמניפה או כשושנה בחפיפה.
- מכניסים לאפיה לכ-35 דקות או עד להשחמה קלה של התפוחים, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
- מחממים מעט את ריבת המישמשים ומיץ הלימון במיקרוגל או בסיר קטן, מורחים על העוגה לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קדאיף במילוי קצפת [אבי מ.] - שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת.
- עוגת ביסקוויטים [שוקולדה] - הכי קל והכי טעים!
- עוגת שוקלד עם רוטב וניל [אבי מ.] -
- טורט לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם.
- קיש פטריות [אבי מ.] -
- ירקות ממולאים [אבי מ.] -
- קרואסונים במילוי שוקולד [saritsad] -