עוגת אסטרהזי
עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיסים:
6 חלבונים (1 כוס)
3/4 כוס סוכר (200 גר')
1/4 כפית מלח
200 גר' שקדים טחונים
1 כף קמח
למלית:
1/4 1 כוסות חלב
500 מיל' שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר (150 גר')
70 גר' קורנפלור
4 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
6 חלבונים (1 כוס)
3/4 כוס סוכר (200 גר')
1/4 כפית מלח
200 גר' שקדים טחונים
1 כף קמח
למלית:
1/4 1 כוסות חלב
500 מיל' שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר (150 גר')
70 גר' קורנפלור
4 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
דרך הכנה
- הכנת הבסיסים:
- מחממים תנור ל-200°.
- משמנים קלות תבניות תנור הפוכות, את צידן החיצוני, האפיה תעשה על תבנית הפוכה, מקמחים קלות ומסמנים 5 עיגולים בגודל תבנית 24.
- מקציפים את החלבונים עם המלח עד לתחילת קבלת קצף, ממשיכים להקציף במהירות גבוה תוך הוספת הסוכר ב-3 פעמים, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מערבבים את האגוזים עם הקמח ומקפלים בעדינות לקצף בעדינות.
- מורחים את הקציפה על העיגולים המסומנים בשכבה של 5 מ"מ, מכניסים לתנור לאפיה של 5 דקות, משחררים את העיגולים בעדינות מהתבנית ומניחים לצינון.
- להכנת המלית:
מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס חלב, מוסיפים את החלמונים ובוחשים. - מרתיחים את כוס החלב, השמנת והסוכר, מוסיפים בבחישה את תערובת הקורנפלור חלמונים ובוחשים תוך כדי חימום עד לקבלת תערובת בסמיכות של פודינג, מסירים מהאש ומצננים, מעבירים למקרר ומקררים לחלוטין.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מקציפים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החמאה והמרגרינה עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
- מניחים שכבת בסיס על צלחת הגשה, מורחים שכבת מלית, מניחים שכבה נוספת וכך הלאה, מסיימים בשכבת בסיס.
- ניתן להחליף את הקרם בקרם שוקולד מריר מוקצף או בגנאש או קרם פטיסרי.
- לציפוי:
ריבת משמש
250 גר' פונדנט
50 גר' שוקולד מריר
150 גר' שקדים פרוסים
מורחים על העוגה מעט ריבת משמש מסוננת, יוצקים מעל פונדנט, ממיסים את השוקולד ומזלפים עיגולים, בעזרת קצה סכין מעבירים חיבורים בין הפסים לעיצוב, מדביקים מעט שבבי שקדים לצידי העוגה.
ניתן לצפות את העוגה בפארלין אגוזים על שכבת קרם דקה במקום ציפוי הפונדנט.
הערות
- לפסח להחליף את הקמח בשכבות האגוזים בקמח מצה דק.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- טארט מוס שוקולד [אבי מ.] - טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח.
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- מרק עדשים אדומות ואורז [אבי מ.] -
- עוגת תפוז [אורן בר] - עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת