Pesto
תפריט
ש', 18 ינו 2020, 14:19
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לנגוש

לחם הונגרי מטוגן    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8009   

לנגוש
6 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כוסות פירה תפוחי אדמה
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב או מים
שמן לטיגון

דרך הכנה
  1. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים את הקערה בצלחת ומניחים לתסיסהה לכמה דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים, מוסיפים את החלב ומערבבים בעזרת כף עץ, מוסיפים את הפירה, השמן והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך, מוסיפים מעט חלב או קמח לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך מאד אבל לא דביק.
  3. מניחים את הבצק על משטח ולשים 5 דקות, ניתן לעשות את כל התהליך במיקסר כולל הלישה.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. משטחים את הבצק על משטח משומן לעובי 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  6. מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת לחום בינוני, לא רותח! נוטלים עיגול בצק ומותחים מעט לצדדים בעזרת הידיים, מניחים בשמן ומטגנים על להבה בינונית עד לזהבה יפה משני הצדדים.
  7. מוציאים לספיגת השמן על נייר מגבת.
  8. מגישים חם - משפשפים בשן שום בעודה חמה או מגישים עם שמנת חמוצה,  או גבינה מלוחה או גבינה צהובה מגורדת.
  9. ניתן להגיש גם עם תוספת מתוקה כמו רסק תפוחי עץ, או מחית פירות או רוטב וניל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
לנגוש By , 2006-10-25T19:33:05+02:00 לנגוש לחם הונגרי מטוגן Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 כוס מים פושרים1 כף שמרים יבשים1/2 כפית סוכר1/2 1 כוסות קמח1/2 1 כוסות פירה תפוחי אדמה2 כפות שמן1/2 כפית מלח1/2 כוס חלב או מיםשמן לטיגון... Instructions: בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים את הקערה בצלחת ומניחים לתסיסהה לכמה דקות. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר