Pesto
תפריט
א', 03 נוב 2024, 07:48
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת טריקולד

   

מאת: ניקי ב ::: צפיות: 20930   

עוגת טריקולד
12 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס:
150 גר' פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 ג' שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
1/2 1 כפיות  ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
מוס שוקולד לבן - נוגט:
130 גר' שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
1/2 1 כפיות ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
גנאש לציפוי:
150 ג' שוקולד מריר
150 ג' שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד

דרך הכנה
  1. לערבב את כל חומרי הבסיס, לשטח בתבנית 26, להכניס למקפיא.
  2. להכנת מוס שוקולד חלב ואגוזים:
  3. המסת ג'לטין - להעביר את הג'לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל-30 שניות.
  4. להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט, להוסיף את ממרח הנוטלה, לערבב לתערובת חלקה.
    להוסיף  את הג'לטין לתערובת השוקולד.
  5. להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת.
  6. להעביר את תערובת השוקולד לתבנית, להקפיא לשעה.
  7. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך, להקפיא לשעה.
  8. הכנת הגנאש:
    לחמם את השמנת עד לפני נקודת רתיחה.
    בינתיים לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף ליקר.
    להוסיף את השמנת לשוקולד, להמתין דקה שתיים
    ולערבב לקרם חלק, להמתין דקה שתיים נוספות
    ולצפות את העוגה.
  9. להקפיא את העוגה ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

העוגה מרשימה מאוד, לא מסובכת להכנה וטעימה מאוד.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
הטריקולד הזה ייוצא חבל על הזמן,בהחלט שווה!!
לדעתי האישית לא צריך ג'לטין...
8
ראובן מ. (עורך)
כל ממרח אגוזים (marmite)
6
הי לימור קצת באיחור היתכונתי לצמת שמרים של אבי מדהים וגם הלחמניות שורוקות מדהימות
4
איך אני ממיס את החמאה
3
הי סיגי - לאיזו עוגת שמרים את מתכוונת ?
תודה מראש.
לימור
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גם העוגה למעלה מצוינת ומרשימה, שיהיה בהצלחה.
1
ציון 10
אבי שלום זאת סיגי צרפתי רציתי לשבח את עוגת השמרים שלך מדהימה מעולה מצוינת כמו תמיד רכה ועסיסית וברגע...»»
עוגת טריקולד By , 2006-10-19T16:17:34+02:00 עוגת טריקולד Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיס: 150 גר' פתי בר טחון 100 חמאה מומסת 2 כפות סוכר חום מוס שוקולד חלב ואגוזים: 130 ג' שוקולד חלב / קליק, ... Instructions: לערבב את כל חומרי הבסיס, לשטח בתבנית 26, להכניס למקפיא. להכנת מוס שוקולד חלב ואגוזים: ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר