עוגת טריקולד

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
150 גר' פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 ג' שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
1/2 1 כפיות ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
מוס שוקולד לבן - נוגט:
130 גר' שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
1/2 1 כפיות ג'לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
גנאש לציפוי:
150 ג' שוקולד מריר
150 ג' שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד
דרך הכנה
- לערבב את כל חומרי הבסיס, לשטח בתבנית 26, להכניס למקפיא.
- להכנת מוס שוקולד חלב ואגוזים:
- המסת ג'לטין - להעביר את הג'לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל-30 שניות.
- להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט, להוסיף את ממרח הנוטלה, לערבב לתערובת חלקה.
להוסיף את הג'לטין לתערובת השוקולד. - להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת.
- להעביר את תערובת השוקולד לתבנית, להקפיא לשעה.
- להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך, להקפיא לשעה.
- הכנת הגנאש:
לחמם את השמנת עד לפני נקודת רתיחה.
בינתיים לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף ליקר.
להוסיף את השמנת לשוקולד, להמתין דקה שתיים
ולערבב לקרם חלק, להמתין דקה שתיים נוספות
ולצפות את העוגה. - להקפיא את העוגה ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
העוגה מרשימה מאוד, לא מסובכת להכנה וטעימה מאוד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.