פאי קרמל אגוזים ושוקולד

8 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הפאי:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
4 כפות סוכר
120 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
לשכבת הקרמל:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
200 גר' תערובת אגוזים קלויים וקצוצים
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה רכה
אבקת קקאו לקישוט
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
4 כפות סוכר
120 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
לשכבת הקרמל:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
200 גר' תערובת אגוזים קלויים וקצוצים
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה רכה
אבקת קקאו לקישוט
דרך הכנה
- מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24-26 עם תחתית מתפרקת, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית במזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
- מכינים את שכבת הקרמל - בסיר קטן מחממים את הסוכר בבחישה עד להמסה, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס, ממשיכים לחמם שמתקבל קרמל, מוסיפים את השמנת ומערבבים בחימום קל עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, בוחשים, יוצקים על תחתית הפאי האפויה ומשטחים, מעבירים למקרר לשעתיים.
- מכינים את שכבת השוקולד - מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים לדקה, מעבבים בעדינות עד להמסת השוקולד, מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה, יוצקים על שכבת הקרמל ומעבירים למקרר לשעתיים.
- לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומנפים מעט קקאו מעל, חותכים למנות, מניחים כל מנה בצלחת הגשה ומניחים ל-15 דקות בטמפרטורת החדר לפני הההגשה.
הערות
- הפאי חלבי בלבד.
- חובה לקלות את האגוזים לפני ההוספה לקרמל, אגוזי מלך אין חובה לקלות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- סלט מלפפונים סיני [אבי מ.] -
- גלילת שוקולד לפסח [אבי מ.] -
- רוטב בשמל לפסח [אבי מ.] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- עוגת תפוחי עץ לפסח [אבי מ.] - עוגת תפוחי עץ נמוכה.
- סלט מטבוחה (מבושל) חריף [זעבון] - מהמטבח המרוקאי