צמת שמרים

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לראש עיסה:
1/2 כוס קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים*
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב או מים חמימים
1/2 כפית מלח
4 חלמונים
3/4 כוס שמן
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה או אחר
4 כפות פירורי ביסקוויט
4 כפות קקאו
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 חלבון
4-5 כפות אבקת סוכר
מעט מים
1/2 כוס קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים*
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב או מים חמימים
1/2 כפית מלח
4 חלמונים
3/4 כוס שמן
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה או אחר
4 כפות פירורי ביסקוויט
4 כפות קקאו
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 חלבון
4-5 כפות אבקת סוכר
מעט מים
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה בינונית, מוסיפים את המים ומערבבים לבצק אחיד, מכסים ומניחים לשעתיים.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את החלב ואת ראש העיסה, מתחילים לערבב ומוסיפים את החלמונים.
- לשים בעזרת קרס הלישה 2 דקות, מוסיפים תוך כדי לישה את השמן עד להבלעתו בתערובת, ממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-8-12 שעות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, מורחים את הבצק בממרח השוקולד, מפזרים מעל את הקקאו ופירורי הביסקוויט, מפזרים מעל את האגוזים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה, צובטים את החיבור, חותכים את הרולדה במרכזה ולאורכה, כורכים את שני החלקים כבורג כשהחתך כלפי חוץ, יוצרים כתר ומחברים את הקצוות.
- מניחיםבתבנית תנור על נייר אפיה, מורחים בחלמון מהול בכף מים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה, מוציאים מהתנור.
- מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר, מוסיפים מעט מים לקבלת תערובת דלילה שניתנת לזילוף ומזלפים על העוגה החמה, מצנננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.
הערות
- ניתן להוסיף למלית חלווה מפוררת או מרציפן מגורד על פומפיה.
- * שמרים טריים יש להמיס תחילה במים והסוכר ולהניח לתסיסה, להוסיף את הקמח ולערבב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- בצק פילו [אבי מ.] - מתכון בצק פילו להכנה ביתית והנחיות לשימוש בבצק קנוי.
- מרק בצל [אבי מ.] -
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח