צמת שמרים
16 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לראש עיסה:
1/2 כוס קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים*
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב או מים חמימים
1/2 כפית מלח
4 חלמונים
3/4 כוס שמן
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה או אחר
4 כפות פירורי ביסקוויט
4 כפות קקאו
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 חלבון
4-5 כפות אבקת סוכר
מעט מים
1/2 כוס קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים*
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב או מים חמימים
1/2 כפית מלח
4 חלמונים
3/4 כוס שמן
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה או אחר
4 כפות פירורי ביסקוויט
4 כפות קקאו
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 חלבון
4-5 כפות אבקת סוכר
מעט מים
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה בינונית, מוסיפים את המים ומערבבים לבצק אחיד, מכסים ומניחים לשעתיים.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את החלב ואת ראש העיסה, מתחילים לערבב ומוסיפים את החלמונים.
- לשים בעזרת קרס הלישה 2 דקות, מוסיפים תוך כדי לישה את השמן עד להבלעתו בתערובת, ממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-8-12 שעות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, מורחים את הבצק בממרח השוקולד, מפזרים מעל את הקקאו ופירורי הביסקוויט, מפזרים מעל את האגוזים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה, צובטים את החיבור, חותכים את הרולדה במרכזה ולאורכה, כורכים את שני החלקים כבורג כשהחתך כלפי חוץ, יוצרים כתר ומחברים את הקצוות.
- מניחיםבתבנית תנור על נייר אפיה, מורחים בחלמון מהול בכף מים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה, מוציאים מהתנור.
- מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר, מוסיפים מעט מים לקבלת תערובת דלילה שניתנת לזילוף ומזלפים על העוגה החמה, מצנננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.
הערות
- ניתן להוסיף למלית חלווה מפוררת או מרציפן מגורד על פומפיה.
- * שמרים טריים יש להמיס תחילה במים והסוכר ולהניח לתסיסה, להוסיף את הקמח ולערבב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] -
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.