מרק גריסים ובשר

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
4 כפות שמן
1/2 1 קג' צלעות בקר עם הבשר*
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
6 או יותר כוסות מים
4 עגבניות גדולות מגולענות וחתוכות לקוביות
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית טימין
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 גבעול סלרי פרוס
2/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
*מבקשים מהקצב לחתוך את הצלעות לנתחים באורך 7 ס"מ בערך.
דרך הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את המים לכיסוי הצלעות ומביאים לרתיחה, מסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור והטימין וממשיכים לבשל כשעה וחצי ברתיחה בינונית עד להתרככות הבשר, אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי הבשר.
- מוציאים את הצלעות לצלחת, מסירים את הבשר מהעצמות וחותכים לנתחים קטנים, מחזירים לסיר.
- מוסיפים את הגזר והסלרי, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד להתרככות הגריסים.
- טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 2 דקות.
- מסירים מהאש ומגישים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת