מרק אפונה פיקנטי
* תמונה להמחשה
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' פרוסות חזה אווז מעושן
- 200 גר' קבנוס טוב
- 2 גזרים קלופים חתוך לקוביות קטנות
- 1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- 400 גר' אפונה יבשה
- 5 כוסות מים
- קורט פלפל אנגלי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית טימין יבש
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
- 1 שקית קטנה ביסלי בטעם גריל
דרך הכנה
- חותכים את פרוסות האווז לרצועות ברוחב 2 ס"מ, חותכים את הרצועות לחתיכות ברוחב 2 ס"מ, מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד לפריכות, מוציאים לצלחת.
- חותכים את הקבנוס לפרוסות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה, מוציאים לצלחת.
- מוסיפים את קוביות תפו"א ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המים והאפונה ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ובוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה קלה עד להתרככות והתפרקות האפונה כ-45 דקות או יותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מים בגובה 1 ס"מ מעל האפונה כל זמן הבישול, בוחשים מדי פעם תוך גירוד התחתית.
- מוציאים כמות של 3 מצקות לבלנדר ומעבדים במספר פולסים למחית עדינה ומחזירים לסיר, ניתן לעשות זאת גם עם בלנדר מוט, 2-3 סיבובים מהירים בתוך הסיר, התערובת צריכה להיות במרקם של מחית חצי גסה.
- מוסיפים את הקבנוס ופרוסות האווז, העגבניות המיובשות, הגזר ותפו"א ומבשלים עוד 10 דקות עד להתרככות הגזר, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם.
- מרסקים את הביסלי לפירורים, יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומפזרים מעל כף ביסלי מרוסק בכל צלחת ומגישים.
הערות
* ניתן למהול את המרק לפי הטעם, המרק צריך להיות סמיך.
* ניתן להוסיף שבבי פלפל צ'ילי לפי הטעם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -