Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 06:53
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק אפונה פיקנטי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10510   

* תמונה להמחשה
מרק אפונה פיקנטי
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 50 גר' פרוסות חזה אווז מעושן
  • 200 גר' קבנוס טוב
  • 2 גזרים קלופים חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 400 גר' אפונה יבשה
  • 5 כוסות מים
  • קורט פלפל אנגלי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 שקית קטנה ביסלי בטעם גריל
דרך הכנה
  1. חותכים את פרוסות האווז לרצועות ברוחב 2 ס"מ, חותכים את הרצועות לחתיכות ברוחב 2 ס"מ, מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד לפריכות, מוציאים לצלחת.
  2. חותכים את הקבנוס לפרוסות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה, מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים את קוביות תפו"א ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את המים והאפונה ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ובוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה קלה עד להתרככות והתפרקות האפונה כ-45 דקות או יותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מים בגובה 1 ס"מ מעל האפונה כל זמן הבישול, בוחשים מדי פעם תוך גירוד התחתית.
  6. מוציאים כמות של 3 מצקות לבלנדר ומעבדים במספר פולסים למחית עדינה ומחזירים לסיר, ניתן לעשות זאת גם עם בלנדר מוט, 2-3 סיבובים מהירים בתוך הסיר, התערובת צריכה להיות במרקם של מחית חצי גסה.
  7. מוסיפים את הקבנוס ופרוסות האווז, העגבניות המיובשות, הגזר ותפו"א ומבשלים עוד 10 דקות עד להתרככות הגזר, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מרסקים את הביסלי לפירורים, יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומפזרים מעל כף ביסלי מרוסק בכל צלחת ומגישים.
הערות

* ניתן למהול את המרק לפי הטעם, המרק צריך להיות סמיך.
* ניתן להוסיף שבבי פלפל צ'ילי לפי הטעם.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
מרק אפונה פיקנטי By , 2006-10-16T22:48:45+02:00 מרק אפונה פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 50 גר' פרוסות חזה אווז מעושן 200 גר' קבנוס טוב 2 גזרים קלופים חתוך לקוב... Instructions: חותכים את פרוסות האווז לרצועות ברוחב 2 ס"מ, חותכים את הרצועות לחתיכות ברוחב 2 ס"מ, מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד לפריכות, מוציאים לצלחת. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר